[159] Słabe światło mijania!?

witam i odświeżam - jakiego rodzaju torxy są potrzebne do tej zabawy? Mam na myśli rozmiar końcówek. Z góry dzięki!

ja odkręcałem śrubki zwykłym śrubokrętem tzw. próbówką, było po prostu o wiele łatwiej kręcić pod kątem

no ja zainwestuje w jakiś podstawowy zestaw torx'ów ale nie wiem jaki kupić - jakieś porady ?

Witam wymieniłem dzisiaj odbłyśniki ten od strony kierowcy był dość złużyty ale po wymianie nadal swieci słabiej niż ten od strony pasażera dodam jeszcze że mam założone HIDy jakieś z allegro jest możliwe że jeden HID się bardziej złużył od drugiego z góry dzieki za pomoc

Nikt nie napisał, że zeby rozdzielić odbłyśnik od soczewki trzeba rozwiercać nity, a później albo nitować na nowo albo skręcać srubkami.

Ano trzeba...ja oddawałem do firmy w Katowicach a oni 1:1 dali mi już gotowe.

Nikt nie napisał, że zeby rozdzielić odbłyśnik od soczewki trzeba rozwiercać nity, a później albo nitować na nowo albo skręcać srubkami.
Ale trzeba :)

- - - Updated - - -

Witam wymieniłem dzisiaj odbłyśniki ten od strony kierowcy był dość złużyty ale po wymianie nadal swieci słabiej niż ten od strony pasażera dodam jeszcze że mam założone HIDy jakieś z allegro jest możliwe że jeden HID się bardziej złużył od drugiego z góry dzieki za pomoc
Zapewne masz kiepskie/zużyte HIDy.

Czy po demontażu soczewki z odbłyśnikiem trzeba ponownie regulować lampy? Mogę prosić o zdjęcia jak świecą lampy z żarówkami H7 po regeneracji? :)

Robiłem regenerację H7 u siebie. Nie trzeba ponownie regulować lamp. Zdjęć nie jestem w stanie Ci dostarczyć (bo i trudno takowe zrobić) ale lampy świecą bez porównania lepiej - wcześniej jak świeczki i nic nie było widać, teraz świecą po prostu bardzo dobrze (o ile nie są brudne) na zwykłych żarówkach, bez żadnych xtreme night vision i innych cudów.

Też mam wrażenie że moje światła są słabe. Od czego dokładnie kupić soczewki? I co w przypadku jak będę miał wypalony odbłyśnik? Da się kupić gdzieś nowy?

Ja robiłem regenerację w firmie, która takimi rzeczami się zajmuje. Mieli już gotowe odbłyśniki zregenerowane więc tylko wymienili, z pół godziny to trwało czy coś takiego. 350zł jeśli dobrze pamiętam. Soczewkę też wyczyścili przy okazji. Różnica jak między mijania a długimi.

Czy może ktoś potwierdzić, że trzeba rozwiercać nity żeby wymienić odbłyśniki? W tym temacie są dwie odmienne opinie.

Czy może ktoś potwierdzić, że trzeba rozwiercać nity żeby wymienić odbłyśniki? W tym temacie są dwie odmienne opinie.
Trzeba. Ale nie jest to trudne. Z tego co pamiętam to rozwiercałem wiertłem 5 mm, potem używałem nitów 4.8 mm.

Amortyzatory
Powrót