Mocno siedzi. Lekko przekręaj nim i w dol jak dobrze pamiętam.
Mocno siedzi. Lekko przekręaj nim i w dol jak dobrze pamiętam.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
czy do alfy gt bedzie pasowac to lusterko z citroena c5 III gen ??
Ja mam pytanie do instrukcji Seby ponieważ mam 159 po lifcie i w klimie zamiast przycisku MOCO mam OFF i chcąc wyciągnąć kabel z pinu czujnika pary z pinu 20 nie mogę tego zrobić ponieważ pin 20 jest zajęty. Jaki pin jest na czujnik pary w poliftowej?
Czy lusterko wewnętrzne fotochromatyczne z anglika będzie pasowało do AR 159 w wersji dla reszty Europy? Mam zwykłe lusterko i chciałbym wymienić je na ori fotochromatyczne i zastanawiam się czy nie będzie problemu z mocowaniem i podpięciem przewodów zasilania.
Pytanko, czy lusterko fotochromatyczne będzie pasowało na uchwyt (tą gałkę gdzie mocowane jest zwykle) chciałbym zainstalować samo lusterko fotochromatyczne bez czujnika deszczu. Oczywiście wiem że trzeba poprowadzić instalacje do niego żeby miało zasilanie.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Koledzy podpowiedzieć na czy jest zamontowane lusterko do szyby tz. jest to klej czy jakoś inaczej?
Lusterko jest tylko na zatrzasku, trzeba je ściągnąć w dół delikatnie poruszając na boki. Montowałem w tym tygodniu z C8, pasuję idelanie plus można wykorzystać jego część jako maskownicę kabli. Prąd jest na pinach 1 i 7 w kostce oświetlenia podsufitki. Ponieważ jeżdżę dużo tras wieczorami nie widziałem innego rozwiązana a różnica kosmiczna. Lusterko wyrwałem na allegro za 30 zł.
![]()
Również zainstalowałem lusterko od C8 na uchwyt od zwykłego lusterka w alfie. Jedyna zmiana, zasilanie wziąłem z wolnej kostki pod podsufitką(także biała jak do lampki tylko inny kształt). Prawdopodobnie instalacja pod większe wyposażenie i możliwe, że nawet pod ori lusterko fotochromatyczne. Plus taki, że zasilanie pojawia się po włożeniu kluczyka a znika po jego wyjęciu. Trzeci przewód czeka aż znajdę więcej czasu by znaleźć sygnał wstecznego. Ktoś go już gdzieś podłączył? Mógłbym pod kamerę cofania przy radio ale takie rozwiązanie do mnie nie przemawia. Wolałbym nie robić takiej kabelkologii tylko podpiąć się bezpośrednio do kompa.