Niestety nie wiem, u mnie śmigał od samego początku na zwykłej szybie, a po jej pęknięciu na szybie z miejscem na czujnik. Może coś nie tak z wtyczką od czujnika - wystają tam piny i łatwo się krzywią, może któryś pękł i dlatego nie działa.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Przy okazji tematu, chce zapytać jak powinien funkcjonować czujnik świateł - u mnie fajnie reaguje na oświetlenie, ale przy deszczu uparcie i długo trzyma wyłączone światła. Czy jest powiązanie włączania świateł mijania z czujnikiem deszczu? Czy może to przypadek i kwestia że podczas deszczu zazwyczaj jest ciemniej?
i przełącznika zespolonego w kierownicy (sterowanie wycieraczkami).
Panowie wybaczcie odkopanie kotleta, ale zdemontowałem przed chwilą lamkę w podsufitce i znalazłem dwie luźnie wtyczki. Po zdjęciach w necie wnioskuje że ta biała jest od lusterka fotochromatycznego, którego nie mam. Druga nie mam pojęcia. Co dziwne alfe 159 mam z końcówki produkcji (2011) więc nie montowano już instalacji do rzeczy które nie były założone i jak do tej pory mogę to potwierdzić bo nie znalazłem żadnej dodatkowej instalacji a dokładałem już kilka rzeczy. Pytanie jakie w końcu lusterko pasuje na kulkę od standardowego/zwykłego lusterka? Citroen C5 III? w wątku ktoś pisze że kulka jest za duża. Citroen C8? lusterka obecnie nie do dostania. Paugeot 407? Citroen C4? Chodzi o zostawienie obecnego uchwytu w szybie a wymianę tylko samego lusterka. Ewentualnie czy można dostać gdzieś sam uchwyt /mocowanie przyklejane do szyby pod lusterko fotochrom? Wymieniałem szybę rok temu i jest w idealnym stanie wiec nie będę jej ruszał. Może jest jakieś lusterko fotochrom które pasuje na alfowskie standardowe mocowanie?
- - - Updated - - -
Pokaż załącznik 272471
Pokaż załącznik 272472
Tak to u mnie wyglada.
Również zainstalowałem lusterko od C8 na uchwyt od zwykłego lusterka w alfie. Jedyna zmiana, zasilanie wziąłem z wolnej kostki pod podsufitką(także biała jak do lampki tylko inny kształt). Prawdopodobnie instalacja pod większe wyposażenie i możliwe, że nawet pod ori lusterko fotochromatyczne. Plus taki, że zasilanie pojawia się po włożeniu kluczyka a znika po jego wyjęciu. Trzeci przewód czeka aż znajdę więcej czasu by znaleźć sygnał wstecznego. Ktoś go już gdzieś podłączył? Mógłbym pod kamerę cofania przy radio ale takie rozwiązanie do mnie nie przemawia. Wolałbym nie robić takiej kabelkologii tylko podpiąć się bezpośrednio do kompa.
Doszedłeś do czego jest dana kostka?
- - - Updated - - -
Mozesz pokazać która to kostka?
Jak podłączyłeś? Zarobiłeś nową kostkę, konektory czy na szybkozłączkę?