Od pewnego czasu swiatla tak przednie jak tylne i we wnetrzu auta pulsuja drgaja migaja delikatnie lub mocniej zalezy to nie wiem od czego , jaki moze byc to problem ......
Od pewnego czasu swiatla tak przednie jak tylne i we wnetrzu auta pulsuja drgaja migaja delikatnie lub mocniej zalezy to nie wiem od czego , jaki moze byc to problem ......
RAFAŁ ...![]()
Przyczyną prawdopodobnie są uszkodzone diody alternatora.
Pozdrawiam.
- Rafał
myslelem o regulatorze napiecia tez , a ile tzkie diody czy co tam trzeba wymienic kosztuje tak pi razy oko
RAFAŁ ...![]()
Niedawno miałem u siebie problem z ładowaniem, uszkodzeniu uległ Regulator Napięcia, a przy okazji kazałem wymienić łożyska bo jedno i tak już delikatnie dawało o sobie znać, naprawa altka Regulator + Łożyska - 260zł. + robocizna mojego kumpla który mi wyjął i włożył alternator na swoje miejsce.![]()
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...d_1_9_16v.html
W tym temacie kolega alfa 159 pisze o kosztach, 4 post.
Pozdrawiam
sprawa wyglada tak ze jak pojezdze troche akumulator sie chyba pozadnie doladuje to swiatla nie pulsuja wiec odpowiedzialny jest za to regulator czy mose cos innego z podzespolow alternatora ?
RAFAŁ ...![]()
wymień regulator i bedzie po problemie. Diody ja by cie padły (wystarczy jedna) to w ogóle byś nie miał ładowania. Mogą sie szczotki kończyć ale one są zintegrowane z regulatorem
Witam!Sugeruję wymianę regulatora napięcia.Pozdrawiam
Odkopie temat, pulsują mi właśnie te światła w podsufitce o zauważalnie tył, wymieniając ten regulator długo schodzi? Wykonalne bez wyciągania alternatora?
a pulsuje przy zapalonym silniku? Mi pulsuje czasem ale przy wyłączonym silniku...