• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Przekładka foteli na elektryczne

Nie wiem po co, być może po to, żeby nie zgnieść pasażera z tyłu(?).
W każdym bądź razie chodzi o sam fakt, czy tak jest czy też nie?
Mój spec od elektroniki kończy właśnie prace nad zaadaptowaniem nowych foteli do mojej 159 i informacja ta jest mi potrzebna właśnie dla niego.
Pozdrawiam.
- Rafał

Niespotkałem nigdy auta które by tak miało,ale moze mało widzialem.

To co zaprogramuje Ci dodatkowe opcje?

Pewnie że nie. Dlaczego niby odsuwanie do tyłu ma skladać oparcie? Przeciez to bez sensu.

Mnie się też wydaje, że oparcie nie powinno się składać...

Pewnie że nie. Dlaczego niby odsuwanie do tyłu ma skladać oparcie? Przeciez to bez sensu.
W niektórych samochodach tak jest i ma to na celu uniknięcie "połamania" nóg pasażerowi siedzącemu z tyłu.
Dzięki za odp.
Pozdrawiam.
- Rafał

To chyba w aucie gdzie fotel cofa się na zero z kanapa.....

Podczas cofania fotela do tylu, fotel nie zmienia innych polozen.

Pzdr.

Gdyby ktoś potrzebował to mam stelaże razem z poduszkami i silniczkami z wersji sterowanej elektrycznie :)

No właśnie a pytanie czy można przełożyć same doły siedzenia i maty grzewcze?

Bo ja na przykład mam brązową skórę i podejrzewam, że w tej konfiguracji używanych elektrycznych siedzeń nie znajdę do 2038 roku.

No właśnie a pytanie czy można przełożyć same doły siedzenia i maty grzewcze?

Bo ja na przykład mam brązową skórę i podejrzewam, że w tej konfiguracji używanych elektrycznych siedzeń nie znajdę do 2038 roku.

Pewnie, że się da, samo przełożenie dołów to naprawdę max godzina roboty od sztuki, robiłem to ze znajomym łącznie w ok godzinkę (2 szt.) razem z przekładką podnóżków z wersji Ti. A podłączenia elektrycznego nie ogarnęłem, ale na pewno jest to do zrobienia - Alcesowi się udało :)

Dobra, ale przecież w oparciu chyba też jest napęd? Albo całe ramy albo nic. Tak mi się wydaje.

Tak, w stelażu są siłowniki (silniczki) i w siedzisku i w oparciu, ale ze wszystkiego wystaje jedna, wspólna kostka, druga jest od czujników nacisku i airbagu bodajże. Natomiast samo przełożenie tzw "góry" to jest obicia stelaży (np. ze skóry lub alfatexu) to absolutnie działa na zasadzie plug&play.

Udało się, fotele z wersji TI pełną elektryką zamontowane. Wszystko działa jak należy i to bez modułu komfortu, ktoś, kto powiedział że się NIE DA niech przyjedzie i zobaczy :P
Nie działa jedynie pamięć ustawień bo przeróbka trwałaby jeszcze dłużej, a ja chciałem to już zakończyć i jest mi to akurat zbędne. Fotele ustawiają się we wszystkich pozycjach, oczywiście podgrzewanie również działa.
Pozdrawiam.
- Rafał

Napisz ile taka przeróbka kosztowała kasiorki:rolleyes:
drugie pytanie czy tylna kanapa z przed liftu będzie pasować do poliftowego.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie skąd pociągnąć zasilanie do grzania foteli.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

W dziale zrób to sam jest wszystko na tacy

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Temat już kiedyś przeglądałem i jest to dla mnie czarna magia. Nie można się podpiąć np. pod zapalniczkę.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót