szymonjot
Użytkownik
Szybki update. "Niemożliwe, że nie da się jeździć" Carserwis. Tym niemniej, powiedzcie mi ile tych śrub tam jest w sumie? Macie może tych śrub?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Szybki update. "Niemożliwe, że nie da się jeździć" Carserwis. Tym niemniej, powiedzcie mi ile tych śrub tam jest w sumie? Macie może tych śrub?
To jest śruba z nakrętka z drugiej strony wiec wystarczy jak warsztat będzie wyposażony w tak profesjonalny sprzęt jak szlifierka kątowa i odetnie łeb lub nakrętkę śruby
ZTCP jedna do regulacji kąta i druga do regulacji zbieżności. Czyli dwie na koło 4 na całą oś. Numery to chyba 51795724 i 51737443 ale to powinni wiedzieć w serwisie.
Mi polecono "fachowca" w serwisie Dukiewicza. Jadę w następnym tygodniu i zobaczę co potrafi.

Wymieniałem ostatnio drążki i końcówki i po tym robiona była geometria, ale żeby nie było coś spierdoczyli
Po pierwsze kierownica jest lekko skrzywiona przy jeździe na wprost, po korekcie auto znosi - rozumiem, że kierownica delikatnie uciekła przy ustawianiu i już tego nie poprawili?
po drugie porównując ostatni pomiar i ten ostatni zastanawiające są rozbieżności przy pochyleniu osi zwrotnicy - było L 1*14'/P 4*28' a teraz jest L 14*47'/P 6*20' ??
To chyba nie co za dużo?
Mam pytanie do Pływaka bo chyba się orientuje , czy możesz zaznaczyć na foto w którym miejscu się reguluje zbieżność ( to co oznaczone to regulacja kątów) foto zapożyczone. Muszę wszystkie śruby rozruszać - kupić nowe żeby nie marudzili na geometrii a leży mi jedno tylne koło.
Mówisz o wyprzedzeniu sworznia zwrotnicy czy o pochyleniu sworznia zwrotnicy? Oba parametry możesz próbować wyrównać luzując cały wózek pod silnikiem. Chłopaki tu pisali, że na otworach jest spory luz. W zależności który kat masz zwalony musisz odpowiednio przesunąć wózek. O ile wszystko jest ok i nie ma żadnych luzów i nic nie jest krzywe