[159] Testy, artykuły, porównania...

przód tej 1wszej kojarzy mi sie z paszcza rekina, przód obecnej 159 natomiast z obcym :-) każdy może wybrać co bardziej lubi - jaws vs alien :-) ja jednak jestem większym fanem obcego :-)

Ostatnia edycja:
przód tej 1wszej kojarzy mi sie z paszcza rekina, przód obecnej 159 natomiast z obcym :-) każdy może wybrać co bardziej lubi - jaws vs alien :-) ja jednak jestem większym fanem obcego :-)

Fan fanem. Swoją drogą ja też nim jestem ale przód 159 to dla mnie wykapany Terminator!

Panowie i Panie co tu dużo mówić ponadczasowy design Alfy Romeo 159 nie znudzi się szybko to nie jest seryjna kopia czegoś na skalę światową. Alfy zawsze będą inne, nowoczesne. I na tym rzecz polega tego auta tych aut.

Z ostatniego tygodnika Motor:
Ostatnie Alfy Romeo 159
Alfa Romeo 159 nie jest już produkowana, ale polscy dealerzy mają jeszcze 10 sztuk "159" w wersji z silnikiem Diesla 2.0 136 KM. Auta kupić można z rabatem nawet do 10 000zł. Ceny od 89 900 zł.

w nowym numerze Auto Świat jest wizja (chyba bliska ostatecznej) nowej Gulii ;) zapowiada się ciekawie

Z ostatniego tygodnika Motor:
Ostatnie Alfy Romeo 159
Alfa Romeo 159 nie jest już produkowana, ale polscy dealerzy mają jeszcze 10 sztuk "159" w wersji z silnikiem Diesla 2.0 136 KM. Auta kupić można z rabatem nawet do 10 000zł. Ceny od 89 900 zł.

jak zapragniesz, tro z Włoch sciągną ci jaką chcesz.

W dzisiejszym Auto Świecie w dziale "Używane" znalazło się porównanie AR 159 1.9 JTS z BMW 320i.

Nie kupuję AŚ... mógłby kto w skrócie opisać czego się czepili i dlaczego jednak Alfa wygrała? :P

A oto cytat z internetowego wydania Auto Świat
(...)Własności jezdne? Tylnonapędowe BMW serii 3, wyposażone w dopracowane zawieszenie i precyzyjny układ kierowniczy, zadowoli nawet wybrednych. Alfa w tej dziedzinie również wypada całkiem dobrze – wystarczyło, by włoscy inżynierowie popracowali nad zestrojeniem układu jezdnego zapożyczonego z Opla Vectry C, by Alfa Romeo 159 stała się jedną z najprzyjemniej jeżdżących przednionapędówek.(...)
I co Panowie na to
Ale gazeta ???????????!!!!!!!!!!!!!!!

- - - Updated - - -

Zapożyczone ????????!!!!!!!!!!!

Nie kupuję AŚ... mógłby kto w skrócie opisać czego się czepili i dlaczego jednak Alfa wygrała? :P

Można powiedzieć, że remis z lekkim wskazaniem na BMW a to z powodu JTS, któremu niestety pod każdym chyba względem daleko do dwulitrówki z Monachium. Ale gwoli sprawiedliwości, redaktorzy nadmienili, że gdyby porównanie dotyczyłoby wersji dieslowskich, to BMW 3 nie miałoby ze 159 większych szans :)

W najnowszym motorze 2.4JTDM 200KM znalazł się w gronie 10 najlepszych diesli

Tam jest zestawienie 10 najlepszych silników (Benzyna/ON), a nie tylko diesli.

panowie mam właśnie dylemat, właśnie jestem na kupnie 159 sportwagon zastanawiam się nad 1.9 jtdm 150\a 2.4 jtdm 200 bardziej jestem chyba za 2.4 :) na co szczególnie zwróci uwagę przy tych dieslach??

Przecież ten wątek nie służy do dyskusji na ten temat, podobny temat jest już założony.

nie no coniektorzy juz przechodza samych siebie.Nie ma jak walic posty byle gdzie i zakladac dziesiatki tych samych tematow

sorki pomyliłem posty, na prawde nie celowo.

Amortyzatory
Powrót