[Brera] Wyimiana tylnych żarówek

Z tego co wiem nie ma znaczenia czy przy czy polift pozycji ma być 4

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Wymiana żarówek? Czy czego wymiana.

Skoro są 4 miejsca w kloszach, to muszą być w nich 4 światła/żarówki - klosze nie podlegały liftingowi.

Skoro są 4 miejsca w kloszach, to muszą być w nich 4 światła/żarówki - klosze nie podlegały liftingowi.

Widzisz to taki przypadek , że świała tylne pozycyjne są zdublowane. Stop mimo obu żarówek dwuwłóknowych świeci się tylko jeden:D

pozdr.

Masz 4 światła stopu?!

Powiem szczerze że nigdy nie widziałem 4 swiatel stopu.

Zrób zdjęcie pozycji i stopu bo nie wierze

U mnie, zarówno w pozycyjnych jak i "STOP", świecą po 4 światła.

To nie jest możliwe.
Do jednej żarówki dwuwłóknowej dochodzą 3 przewody (tam jest światło STOP), natomiast do drugiej tylko dwa przewody (i tu będzie tylko pozycja, mimo, że żarówka też dwuwłóknowa).

Dlatego napisałem że nie wierzę

To nie jest możliwe.
Do jednej żarówki dwuwłóknowej dochodzą 3 przewody (tam jest światło STOP), natomiast do drugiej tylko dwa przewody (i tu będzie tylko pozycja, mimo, że żarówka też dwuwłóknowa).

To wszystko jasne :) Dzięki za info.

Zasialiście we mnie ziarno niepewności, a więc polazłem do garażu i sprawdziłem - faktycznie, przepraszam, za wprowadzenie w błąd - nie licząc środkowego, świecą dwa stopy, te w błotnikach, a nie cztery.

Zasialiście we mnie ziarno niepewności, a więc polazłem do garażu i sprawdziłem - faktycznie, przepraszam, za wprowadzenie w błąd - nie licząc środkowego, świecą dwa stopy, te w błotnikach, a nie cztery.

Ja też tego nie wiedziałem bo i po co komu potrzebna taka wiedza? Ale ostatnio akurat zmieniałem żarówkę w brerze.
Natomiast mnie zaciekawił ten temat - i sprawdziłem w instrukcji - i tam też jest błąd. Bo instrukcja twierdzi, że jest 2x stop na każdy klosz.
Ps. swoją drogą nie wiem, jak w instrukcji to wykombinowali, żeby wymieniać żarówki bez odkręcania całej lampy.

Amortyzatory
Powrót