• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] System nawigacji INSTANT NAV / RADIO NAV

marqo

Super Moderator
Członek ekipy
Auto
AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 08'2007
Ja mam poprzednią wersję nawigacji wiec nie miałem okazji przetestować, ale może komuś się przyda.

attachment.php

http://chomikuj.pl/marqo2008/AR+159/InstantNav/CD_UPG_1.19.1_RMN939_NoSD_ChkPrj,3899713339.zip

pass: alfa159

Załączniki

• fRnqNKb.png
    fRnqNKb.png
    29.5 KB · Wyświetleń: 812
Nawigację VS w dobrym standardzie sprzedaje Euro Watt (opisy dedykowanych urządzeń mają na http://euro-watt.pl). Dobra jakość dźwięku, sam panel jest odpowiednio duży i dobrze podświetlony tak że w każdych warunkach widzę dokładnie co jest na ekranie.

Hejka, zrobilem uprade z powyzszego pliku, Aktualizacja przebiegla pomyslnie a radio straciło głos. Wszystko dziala a z glosników cisza.

Na max jest podgloszone, myslalem zez ze sie mute właczyło ale to tez nie to. Ani radio ani cd ani mp3 wszystko cisza

edit. nie ogarniam tego auta, poszedlem po 0.5h wkladam kluczyk odpalami i o malo w fotela przez zamkniete dzwi nie wyskoczylem. Bo dzwiek sie pojawil a ja wszystko na full popodkrecałem :)

Ostatnia edycja:
Podrzuci ktoś procedurę aktualizacji tego firmware? Wypaliłem płytę, wrzuciłem do radia i nic się nie dzieje. Najgorsze, że płyty też nie chce oddać.

Pytanie za 100 punktów, czy po aktualizacji softu trzeba na nowo aktywować mapy?

Przecież mapy masz na karcie pamięci, to co chcesz aktualizować?!

A... aktywować, a ja aktualizować przeczytałem.
Dla zainteresowanych licencje trzeba aktywowac ponownie. Jako ze mam legalne mapy telefon do here maps rozwiazal problem. Jak ktos ma pirackie mapy odradzam

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Pirackie i tak trzeba aktywować. W pierwszym poście tematu jest aktywator dołączony do najnowszych map.

Wiem
Chodziło mi o to że jak ktoś nie umie niech sie za to nie zabiera.

Pojawił mi się inny problem, przed aktualizacją działało mi TMC Premium a teraz dupa.... Nie działa

Ostatnia edycja:
Nie chcę zakładać nowego tematu dotyczącego Instant Nav dlatego pozwolę sobie na pytanie do posiadaczy - czy istnieje możliwość wyłączenia radia (ale nie wyciszenia poprzez mute) ale po prostu wyłączenia odbioru FM/AM, tak aby np. włączyć jedynie ekran TRIP bez dżwięku radia/cd/mediaplayera z głośników. W connect nav+ dłuższe przytrzymanie przycisku radio powodowało RADIO OFF i to chciałbym osiągnąć. Od niedawna posiadam instant nav i to jest dość irytujące, że każde przekręcenie kluczyka uruchamia radio fm i dźwięk z głośników i dopiero trzeba ściszyć lub nacisnąć mute. Macie na to sposób?

Od niedawna posiadam instant nav i to jest dość irytujące, że każde przekręcenie kluczyka uruchamia radio fm i dźwięk z głośników i dopiero trzeba ściszyć lub nacisnąć mute. Macie na to sposób?

Temat poruszany wielokrotnie i chyba nie ma na to sposobu. Oczywiście wciśnięcie i dłuższe przytrzymanie pokrętła głośności spowoduje całkowite wyłączenie zestawu, ale po ponownym włączeniu zapłonu zestaw i tak się uruchomi.

Od niedawna posiadam instant nav i to jest dość irytujące, że każde przekręcenie kluczyka uruchamia radio fm i dźwięk z głośników i dopiero trzeba ściszyć lub nacisnąć mute. Macie na to sposób?

Temat poruszany wielokrotnie i chyba nie ma na to sposobu. Oczywiście wciśnięcie i dłuższe przytrzymanie pokrętła głośności spowoduje całkowite wyłączenie zestawu, ale po ponownym włączeniu zapłonu zestaw i tak się uruchomi.

To słabo, że nie można wyłączyć dźwięku. Jakiś pijany włoch to chyba projektował. Biorąc pod uwagę że fabryczny blaupunkt brzmi lepiej to słaba ta navi jednak.

Panowie jaki jest najnowszy soft do Instant Nav? Czy ten 1.19 z pierwszego postu jest nadal najaktualniejszy?

Amortyzatory
Powrót