Drodzy Alfisti czy ktoś orientuję się czy w AR 159 1.9 JTS rozrząd jest regulowany / kompensowany tak jak w BMW Vanos?? Jestem 5 tys km po wymianie rozrzadu i nagle wyskoczył mi błąd P0013 i P0010. Czy jest się to w stanie wyregulować??
Drodzy Alfisti czy ktoś orientuję się czy w AR 159 1.9 JTS rozrząd jest regulowany / kompensowany tak jak w BMW Vanos?? Jestem 5 tys km po wymianie rozrzadu i nagle wyskoczył mi błąd P0013 i P0010. Czy jest się to w stanie wyregulować??
Co dokładnie było wymienione przy wymianie rozrządu?
Jak p0013 i p0010 to prawdopodobnie elektrozawory.
Kolega w jednym temacie już pisał co wymieniane było przy rozrządzie, i elektrozaworów nie było na liście.
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group
ja miałem raz P0011 potem P0010 a ostatnio jak sprawdzałem nic nie było, cuda niewidya u Ciebie pojawiają się zaraz po wykasowaniu oraz razem?
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group
Wymieniony był tylko dłuższy łańcuch bo reszte mi mechanik poradził żeby zostawić bo autko ma przejechane w tym momencie 96 tys km i nie było żadnych luzów... po wymianie zrobiłem 5 tys i żadnych błędów nie było. Dopiero po trasie około 700 km pojawiły się błędy P0010, P0011, P0013, P0014. Skasowaliśmy błędy i po paru dniach się pojawiły tylko P0010 i P0013. Między czasie przed oddaniem do mechanika błędy raz znikały a raz się pojawiały, zauważyłem, że większą tendencję do pojawiania się mają gdy na zewnątrz jest wyższa temp.. Postawiliśmy na alternator bo miał ładowanie 13,5V, po naprawie mechanik ją kilka razy odpalał i testował i nic nie wyskakiwało. Odebrałem samochód i z powrotem wyskoczyły te dwa błędy gdy wróciłem do domu...
Są jakieś dodatwkowe objawy? U mnie np. słabo ciągnął od dołu, był mułowaty jak padł elektrozawór, a jak się zablokował to na wolnych obrotach nierówno pracował.
Silnik pracuje równo ale czasem staje się mułowata i wtedy zazwyczaj wyskakuj "check". Innym razem dostaje niezłego kopa jakby miała z 30 KM więcej...