ta_dziq, dziękuje bardzo. Bardzo mi pomogłeś![]()
ta_dziq, dziękuje bardzo. Bardzo mi pomogłeś![]()
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
Koledzy ogrzewając temat, czy isofix jest również na środku kanapy?
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v
Żenada.
Jak się okazuje, nie wszystkie 159 mają ten "właściwy" isofix. Moja ma tylko haki za kanapą, natomiast "uszu" do wpięcia bazy brak. Jest na to jakiś lek czy pozostaje zakup fotelika na pasy?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Odgrzewając trochę temat chciałem się podpytać o mocowanie. Dobrze myślę, że w 159 które mają system isofix jest on ukryty pod zamkami w kanapie?
I bardzo dobrze, bo to jeden z najbezpieczniejszych jak nie jedyny najbezpieczniejszy fotelik aktualnie na rynku. Wiem coś o tym...
- - - Updated - - -
Musisz dokupic specjalny stelaż, który podpinasz pod isofix-a, a następnie do tego stelaża na klik wpinasz i wypinasz foteliki dla niemowlaków.
Panowie odkopie temat.
Powoli szykuje się do roli ojca i w związku z tym, do mnie należy rozwiązanie kilku spraw technicznych, takich jak kupno fotelika samochodowego.
Prześledziłem cały temat i wydaje mi się, że w mojej alfie nie ma isofixa.
Na tyle ile się dało, włożyłem rękę miedzy siedzisko i oparcie i nie wyczułem tam żadnych haków, do których mógłbym zamocować fotelik.
Jedyne co mi się udało wyczuć to otwory takie jak na zamieszczonym zdjęciu (zaznaczyłem na czerwono). Czy to jest mocowanie isofix?
Kanapa przedlift. skóra.
![]()
Sprawdź czy w oparciu kanapy w dolnej części masz suwaki z metką Isofix. Pod nimi są uchwyty do montowania bazy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10