a u mnie problem tych drgań nie rozwiązany, opony zimowe nic nie zmieniły więc to nie one
od początku: drgania najbardziej czuć na 1 i 2 biegu podczas przyspieszania, obroty 1300-2000
wydaje mi się że przyspieszanie na skręconych kołach pogłębia te drgania i czuć wtedy też na kierownicy, przy jeździe prosto nie czuć zbytnio na kierownicy czy pedałach tylko jakby na całej budzie,
nieraz jest taki efekt, oprócz drgań, jakby buda się telepała na boki, jakby koła były w kształcie jaja
ostatnio doszło tez takie drgania budy przy hamowaniu, chyba nie umiem hamować bo to samo miałem w alfie 166, tam wymieniłem tarcze i klocki i na kilka tysięcy był spokój ale potem znowu lol, ale przed alfami w innych markach tego nie miałem
i tak jak pisałem dużo rzeczy wymieniałem za jednym razem ( dwumas nówka sachs, maglownica regenerowana,. 3 dolne poduszki silnika i skrzyni nówki, lewa półoś używka, wymiana tulei w wahaczach dolnych, klocki hamulcowe przód)
po wymianie tych rzeczy pojawiły się te drgania,
czytając w necie to takie drgania może powodować zarówno dwumas, poduszki, półoś , maglownica
więc musiałbym po kolei wkładać z powrotem...