Po kolei:
1. tak wygląda wnętrze z oświetleniem standardowym:
2. Żarówki COB (te 4 szt. po lewej) świecą mocniej niż 8xSMD 5630, ale słabiej niż LED W5W soczewka, ale mają minus ... żarzą się po wyłączeniu napięcia, dlatego finalnie trafiły do rejestracji, gdzie odziwo poprzednie LED z sklepledowy.pl 4xSMD wytrzymały prawie 3 lata i nadal świecą (ale can-bus padł w nich po pół roku i wyświetlał się błąd spalonej żarówki). Jak nie zgasną po dłuższym czasie to je zmienię na inne.
a) po lewej w lampce jest LED COB, w środku wiadomo rurka 42mm (taką zamówiłem i taką dostałem), a po prawej 8xSMD 5630 (które zostawiałem w całym wnętrzu)
Zarówno rurka 42mm jak i 8xSMD 5630 ładnie się ściemniają i nie żarzą się po wyłączeniu itp.
b) tak wyglądają COB-y w rejestracji (dokładnie tak samo jak 4xSMD jednostronne ze sklepledowy.pl):
3. A tak wygląda całość. Jestem mega zadowolony, zmiana na duży plus, a ilość światła w środku spokojnie +200%. Nie mniej jednak czytając opinie i komentarze, zachowam sobie rachunek i nie wystawię komentarza na allegro przynajmniej przez te 3 m-ce gwarancji i zobaczymy jak to się będzie sprawowało w dłuższym okresie czasu: