• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Awaira światła w bagażniku

blackrave

Nowy
Auto
AR 159 1,9 jtdm 2007/ 187,8 KM - 417 Nm
Awaria światła w bagażniku

Witam,

Mam taką dziwną sytuację otwieram klapę bagażnika - ciemno, przymykam zapala się światło i gaśnie przy zamknięciu.
Poprosze o oponię osoby doświadczonej w materii, mnie pasuje na przetarcie wiązki? Tylko teraz macie pomysł jak ona tam idzie?
Nie chcę przekopywać całości tylko zacząć od najbardziej prawdopodobnych miejsc. Proszę zatem o podpowiedź - nie wierzę, że jestem wyjątkiem :)

miedzy klapa bagaznika a wzmocnieniem zaraz nad otworem bagaznika miedzy zawiasami zauwazysz taką harmonijkę gumowa ja bym tam sprawdzil

Harmonijka gumowa to strzał w 10, cięzko się dostać do kabli w niej, nie mniej jednak, jeden trzymał się na włosku - oświetlenie bagaznika, drugi zupełnie przerwany (śwtało cofania) - zauwazyłem jego brak jakiś czas temu i zapomniałem (wstyd się przyznać), dziś obie te usterki magicznie usunięte.
Kabel był tam napięty jak struna.

Problem z kablami w harmonijce myślę, że każdego dopadnie prędzej czy później. Oczywiście nikomu nie życzę tego.

Amortyzatory
Powrót