• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Blue&me odtwarzanie przez BT

ziolo92

Nowy
Auto
159 1.9 JTDM TI
Czy jest jakikolwiek sposób by zmusić Blue&Me do odtwarzania muzyki przez bluetooth?
Wiem, że można kupić transmiter usb z wyjściem aux, ale chciałbym się upewnić czy np po aktualizacji do najnowszej wersji nie pojawi się opcja odtwarzania przez bluetooth.

Z tego co mi wiadomo nie ma takiej możliwości, musisz szukac innych rozwiązań. Np. zmiana radia na takie z fabrycznym bt :)

Za 60zl można kupić kabel aux + transmiter bluetooth i nadal cieszyc się ładnym radiem

Co kto lubi, też kiedyś miałem dylemat czy zostać przy ori radiu, ale w końcu podjąłem decyzję o zmianie na stację multimedialną i nie żałuję tego wyboru.

Ale tak racjonalnie to prócz odtwarzania przez bluetooth to jakie realne korzyści daje stacja multimedialna (gps od razu dla mnie odpada -> telefon)?

Znajdz sobie co takie kombajny oferuja, to bedziesz wiedzial jakie korzysci daje stacja multimedialna :) Sa potezne watki nt chinskich kombajnow oraz tych bardziej renomowanych. Zreszta wystarczy na allegro byle kombajn znalezc i juz bedziesz miec jakis poglad.

Moja żonka programuje na iOS więc poprosiłem ją, żeby pokombinowała nad bezprzewodowym playerem muzyki dla iPhone. Udało się na szybko przygotować aplikację, która umożliwia przeglądanie utworów i odtwarzanie ich przez bluetooth bezpośrednio na Blue&Me w 159. Problem jest jednak w jakości odtwarzania, dźwięk jest typowo "telefoniczny", płytki i z lekkim szumem w tle. Wygląda na to, że ograniczeniem może być sam standard streamowania. Póki co do ebooków wystarczy, ale muzykę jednak kaleczy.

--edit--
Mały update. Okazuje się, że Blue&Me wspiera wyłącznie standardowy "telefoniczny" protokół komunikacji (dwukierunkowym) i niestety nie można wykorzystać profilu A2DP do przesyłu muzyki w wysokiej jakości. Bez żadnego dodatkowego sprzętu można więc przygotować jedynie aplikację zapewniającą średnią jakość dźwięku.

Ostatnia edycja:
Na forum XDA znalazłem temat z instrukcją jak przesłać muzykę przez bluetooth, jak ktoś chce znaleźć temat to wpiszcie w googlach "How to Play Music or Podcasts over Bluetooth on your Car Stereo without A2DP Support"

Tak, tylko jakość muzyki będzie "telefoniczna".... wiem bo z mojego Samsunga leci dzwonek przez głośniki i nie jest to jakość, która pozwalałaby cieszyć się muzyką :D
Poza tym był już ktoś na forum... i bodaj jego żona programistka to jakoś zrobiła, no ale właśnie tylko w jakości "telefonicznej".

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót