[Brera] Have engine checked :(

falivrin69

Nowy
Auto
Brera 2.4JTDM 2008
Witam serdecznie.
Moja Brera 2.4 JtdM 100 km. temu miała wymieniany rozrząd i czyszczony kolektor.
Wcześnie również zaślepienie i wywalenie ERG.
Przedwczoraj jadąc do domu w pewnym momencie widzę że Brera puszcza jasny dymek, jak już wjechałam na parking i zgasiłam silnik i wyszłam z samochodu poczułam smrodek (ale tego nie jestem pewna czy akurat od mojego samochodu, czy od drugiego który akurat zapalał).
Wczoraj odpaliłam samochód, jadę sobie normalnie aż tak po 1 km włączył się Have Engine Checked :(
Po dalszych 2 km zostawiłam samochód na parkingu dla bezpieczeństwa. Niestety wczoraj było już późno jak wróciłam po samochód więc ani do mechanika ani nic. Wróciłam do domu z zapalona tak kontrolka do domu. Samochód chodzi normalnie jak wcześniej, dymka już nie zauważyłam.
Jak myślicie, czy mogłabym spokojnie dziś pojechać do jakiegoś diagnosty czy lepiej nim nie jechać?
Czyżbym przerwała wypalanie DPF?

Najlepiej jakbyś pod domem podłączyła komputer i zobaczyła co ją boli :)

Zmianowy zna sie na rzeczy wiec napewno pomoże a jeszcze pytanko czy fakvirin69 nie zgubila dowodu rejestracyjnego kiedys na mazowieckiej i ktoś miły:) nie dostarczył do domu ;)

Zmianowy zna sie na rzeczy wiec napewno pomoże a jeszcze pytanko czy fakvirin69 nie zgubila dowodu rejestracyjnego kiedys na mazowieckiej i ktoś miły nie dostarczył do domu

Dzięki wielkie, już sie umówiłam na sprawdzenie pod komputer, ale w razie czego to bede sie odzywac :)

Co do zagubionego dowodu, to nie ja ;)

Oki bo właściwie w ten rejon przywozilem dowod i rodzice pewnej nieznajomej odebrali:) jak by co to zapraszamy na czwartkowe spoty z mila atmosfera:) i zawsze dowiesz sie wiecej o alfinie i poznasz ciekawych kierowców i kierowniczek:)

Amortyzatory
Powrót