Chciałem zasięgnąć opinii innych właścicieli 159 ponieważ uważam że w 159 siedzi się za wysoko, w innych samochodach można tak wyregulować siedzenie i kierownice aby siedzieć nieco niżej niż w AR. Co o tym sądzicie???
Chciałem zasięgnąć opinii innych właścicieli 159 ponieważ uważam że w 159 siedzi się za wysoko, w innych samochodach można tak wyregulować siedzenie i kierownice aby siedzieć nieco niżej niż w AR. Co o tym sądzicie???
Pewnie masz racje, że w innych samochodach się da siedzieć niżej.
Zależy ile kto ma jeszcze wzrostu. Ja tam do dryblasów nie należę i przy moim 177cm siedzi mi się b. dobrze![]()
Ostatnio edytowane przez karmal ; 16-11-2014 o 10:55
Zgadzam się z Tobą. Nawet kiedyś się zastanawiałem, czy coś tam się nie zjebalo, że nie idzie niżej zasiąść. Coś tam już kiedyś o tym pisaliśmy na forum
Potwierdzam to co napisał karmal, przy wzroście 177 i w moim przypadku maksymalnym obniżeniu siedzenia, siedzi się bardzo dobrze ...![]()
Szczególnie z szyberdachem powinno się dać usiąść niżej, bo miejsca nad głową jest tragedia.
Nie wiem jak przy zwykłych fotelach, ale zakres regulacji elektrycznych w zupelnosci mi wystarcza, aby znaleźć odpowiednią pozycję za kierownicą.
Druga kwestia, to: czego się oczekuje od 159, bo ja akurat traktuję ją, jako "narzędzie" do w miarę komfortowego przemieszczania się z punktu A do puktu B. Natomiast to jeżdżenia, jak w gokarcie mam inną zabawkę. Tak czy inaczej uważam, że pozycję za kierownicą mam wygodną. Poza tym do szybszej jazdy mam ustawienia zapisane pod klawiszem 1 - oparcie bardziej w pionie, bliżej kierownicy; 2 - pozycja bardziej kanapowo-klubowa, a klawisza 3 - nie uzywam![]()
Mam to samo, wrażenie że siedzi się za wysoko mimo ustawienia max dól.
kwestia przyzwyczajenia. Ja zaraz po przesiadce czułem się jak bym siedział na krześle, albo w aucie dla kobiet czy starych ludzi
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
W 159 mamy dwa typy standardowych foteli. Jeden ma szerszą regulację i tam siedzi się nieco wyżej. Drugi ma skromniejszą regulacje i, z tego co pamiętam, jest niżej.
Po przesiadce z BMW też mam wrażenie, że siedzi się za wysoko. Myślałem, że z czasem do tego przywyknę, ale dalej brakuje mi tych kilkunastu mm w dół. Co zrobić![]()