Witam w wakacje planowalem zmiane mojej 147 3D na 159 i tutaj pojawia sie pytanie czy warto kupic alfe z silnikiem 1.8 i wstawienie turbiny. czy ktos probowal to zrobic i czy ma to sens ?? szukalem info ale nic do tej pory nie znalazlem.
Pozdrawiam
Witam w wakacje planowalem zmiane mojej 147 3D na 159 i tutaj pojawia sie pytanie czy warto kupic alfe z silnikiem 1.8 i wstawienie turbiny. czy ktos probowal to zrobic i czy ma to sens ?? szukalem info ale nic do tej pory nie znalazlem.
Pozdrawiam
Wiec kolego jak nie znalazles to prawie znaczy ze jak benzynka to 1,75 tbialbo .3.2...chyba ze naprawde lubisz mechanike to 2,2 + turbina...to moze byc dobre posunięcie
Lubie cos pokombinowac przy aucie a z tego co wiem to wlasnie 1.8 bylby najtanszym pacjentem i najprostszym chociaz moge sie mylic. Dla mnie najlepszym zakupem bylby 2.4 jtd ale dobry okaz przekracza moje mozliwosci $$
Kolego wiec 1,9 150 tez szukałem 2.4..bo mialem 156 z tym silnikiem ale coz kasiura ale nie powiem fajnie się buja jak juz mamteraz tylko chip i mysle ze bede zadowolonya jak juz 1.8 to hmmmm myślę ze wlasnie 1.9 z modem nie pozostawi z 1,8 + turbo suchej nitki...wiec 2.2 + turbo i będzie rewelka ale to tez kasa.....każdy uzywany to loteria wiec poczekaj upolujesz swoje 2.4 które potem z chipem to dopiero to co lubimy
1.8 to nie JTS.
Gdzieś, kiedyś widziałem w sieci ten silnik z dokładaną turbiną w zafirze. Pewnie w 159 też by się dało, ale czy to ma sens...
Club, jak chcesz benzyne i wiecej mocy to masz JTSy i TBi.
Skoro sa gotowe, fabryczne rozwiazania nie bardzo widze uzasadnienia dla uturbiania 1,8.
Szczegolnie, ze ta wersja silnikowa wychodzila najczesciej ze slabym lub nawet bardzo slabym wyposazeniem.