[159] Zapowietrzony zbiornik paliwa czy inny problem

Auto
Alfa 1.9 JTS 2008r, Toyota Aygo Sol
Witam serdecznie.
Zwracam się o poradę. Mianowicie pojawił się taki problem, że kiedy leję paliwo do zbiornika co chwilę odbija mi pistolet dystrybutora jakby bak był pełen a tak niestety nie jest. Co więcej próbowałem kręcić pistoletem w rożne strony i nic to nie daje.

Każdy pistolet?
Może akurat na stacji gdzie tankujesz pistolety są uszkodzone? Czasem się zdarza.

Witam koledzy.
Zdiagnozowałem po części przyczynę problemu z tankowaniem. Mianowicie urządzenie połączone jest(w zasadzie było) z wlewem paliwa i znajduje się w rurze paliwa (też taka rurka plastikowa). Ta część została ułamana i wleciała za jakieś 8cm do rury paliwa – może właśnie ta rurka pełni funkcje zaworu odpowietrzającego?
Czy do wymiany tego ustrojstwa potrzebuję kupić całą rurę z wlewem paliwa. Czy jest jakaś inna forma naprawy?

Koledzy.
Problem rozwiązany. Okazało się że ta część, która uległa uszkodzeniu(wyłamaniu zaraz za wlewem i stanowiła jego integralną całość) to blokada aby nie zatankować ropy. Zadzwoniłem do serwisu i tak mnie poinformowali. Ponadto powiedzieli, że mam dwie opcje.
1. Wymontowanie ułamanej blokady i podróżowanie z myślą, że nikt nie sięgnie na stacji po pistolet z ropą
2. Demontaż całej rury wlewowej i montaż nowej.
Ja wybieram opcję pierwszą i w sobotę zabieram się do dzieła.
Pozdrawiam

Mam chyba ten sam problem - udało się?

Amortyzatory
Powrót