Hej, oglądając Alfę po zimie znalazłem jakiś duży wyciek oleju , pomógł by mi ktoś bo nie mam pojęcia z czego tak leci i ile mnie to bedzie kosztowac![]()
![]()
Hej, oglądając Alfę po zimie znalazłem jakiś duży wyciek oleju , pomógł by mi ktoś bo nie mam pojęcia z czego tak leci i ile mnie to bedzie kosztowac![]()
![]()
Ja miałem dokładnie to samo i była to uszczelka pompy vacum. Wymiana na nową z aso pomogła, jakieś grosze to kosztowało.
U mnie podobnie tylko trochę mniej uszczelka pompy vacum zmieniona i dalej się pokazuje niewielki wyciek ,mechanik powiedział że to już tylko spod pokrywy klawiatury ale z tym to poczekam do zmiany rozrządu bo wyciek jest nie wielki ,
Witam
U mnie to samo leje się nieprzyjemnie, czy ktos wymieniał tę uszczelkę sam czy sa z tym problemy?, dojscie od góry jest dobre wiec warto sprobowac wymiany samemu , będę wdzięczny zawszelkie sugestie w tej sprawie
Wymienisz to sam w 30 min. Dojście jest dobre. Dobrze wszczystko wyczyścić i założyć nową uszczelke. Możesz przy całej operacji stracić trochę oleju - wyleje się z vaccum.
Dzieki za odpowiedź, czy odpinaleś wszystkie przewody od pompy czy tylko odkreciles pompę i po oczyszczeniu wymieniles uszczelkę , po odpieciu przewodów trzeba ją w jakiś sposób odpowietrzac ?, ustawiać ?
Podpinam się pod temat, panowie czy trzeba od tej pompy wszystko odpinać (przewody), jeśli chcę wymienić uszczelkę? I czy później wystarczy wszystko dobrze skręcić i działa?Przepraszam za głupie pytania, ale się uczę
![]()