Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
idzie do niej przewód gumowy z pod pokrywy zaworow,taka ogrągła dobrze widoczna na kolektorze między 1 a 2 od lewej na samym szczycie
sprawdzcie te błędy
wymieniałem niedawno świece i gumy były w bardzo dobrym stanie więc ich nie przemywałem niczym jeśli zabawy z wymianą oleju i czyszczeniem elektrozaworu nie pomogą to wrócę do cewekWyjmij listwe zaplonowa i przemyj gumy oraz "gniazda" benzyna ekstrakcyjna. To powinno zlikwidowac bledy wypadania zaplonu...
wymieniałem niedawno świece i gumy były w bardzo dobrym stanie więc ich nie przemywałem niczym jeśli zabawy z wymianą oleju i czyszczeniem elektrozaworu nie pomogą to wrócę do cewek![]()
okej w takim razie przeczyszczę je również w sumie i tak będę musiał rozkręcić osłonę, cewki mam przemyć również od środka w sensie tą metalową sprężynkę od spodu która przekazuje prąd do świecy ?Ale problem elektrozaworu dt. bkedu p0011. To o czym ja napisalem dt. pozostalych bledow. Zeby cewki wyoadaly wydtarczy lekkie zatkuszczenie o ktore przy wymianie swiec nietrudno...
okej w takim razie przeczyszczę je również w sumie i tak będę musiał rozkręcić osłonę, cewki mam przemyć również od środka w sensie tą metalową sprężynkę od spodu która przekazuje prąd do świecy ?
wydaje mi się że problem wyskoczył jeszcze gdy były stare świece i to one powodowały ponieważ były mocno zajechane, ale przy czyszczeniu elektrozaworu mogę również machnąć te cewki.Ja mylem tylko z zewnatrz oraz wewnatrz gniazd w ktore wchodza cewki. Od tego czasu zero wypadania zaplonu. Ale jesli to nie pomoze mozesz stanac przed koniecznoscia wymiany calej listwy...
W sumie po usunięciu błędów nowe nie wyskoczyły, pojeździj trochę i zobaczysz czy wyskoczą
Przemyłem cewki w sumie pooblewałem je benzyną ekstrakcyjną i dobrze powycierałem oraz poprzecierałem gniazda w które one wchodzą.
Zrobiłem to Jakieś 2 dni temu i nie zauważyłem żadnych nowych problemów z wypadaniem zapłonów.