Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
w tygodniu mieszkam zwykle w Rzeszowie.A skąd jesteś Huberto?
No właśnie jest tylko na bardzo zimnym silniku tak jak postoi kilka godzin, nie jest to jakoś bardzo uciążliwe bo po minucie już działa wszystko w porządku ale znając życie będzie coraz gorzej.Czujnik kosztuje niecałe 100zł w Intercarsie. Szkoda że błąd jest tylko na zimnym bo bym Ci na chwilę dał mój czujnik i elektrozawór
nie czujnika nie wyczyścić on chyba działa na zasadzie elektromagnetycznej więc nic to nie da. Możesz ewentualnie zamienić miejscami czujniki bo to są te same i sprawdzisz czy będzie inny błąd
Dodano po 2 minutes:
Inne firmy
To jest może jakiś sklep motoryzacyjny w Rzeszowie bo chyba jest cos z taką nazwą, czy jakiś internetowy?Czujnik kosztuje niecałe 100zł w Intercarsie. Szkoda że błąd jest tylko na zimnym bo bym Ci na chwilę dał mój czujnik i elektrozawór
Tak jak mówiłem, czujniki są takie same i można zamienić miejscami.
Może faktycznie ciśnienie oleju ale w takim razie co odpowiada za ciśnienie oleju w początkowej fazie pracy silnika i jak to zdiagnozować i czy te błędy co występują u mnie mogą się odnosić do ciśnienia oleju ?Temperatura, czy może ciśnienie oleju w początkowej fazie pracy silnika?
Przez minutę przecież Ci się silnik nie nagrzeje.
Jeszcze mam pytanie odnośnie oleju ktoś na forum napisał ze do jts najlepszy dexos2, chyba ze źle zrozumiałem, jaki olej wlać bo jezdze na shell ultra pełny syntetyk.Thx
Shell Helix Ultra 5W40 (olej półsyntetyczny (HC), lepkość kinetyczna w 100°C | 13,8cSt; lepkość kinetyczna w 40°C | 76,3cSt; indeks lepkości 187; temperatura płynięcia -42°C; Liczba zasadowa TBN - 12,7)
bo dexos2 leje do vivaro bo zalecany a do 2.2 jts różne teorie chodzą,
Wojtek długo jeździsz na tym oleju?