• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Brera] Nadkole z 159 do Brery

PHOENIX

Nowy
Auto
BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była
Koledzy czy ktokolwiek może mi udzieli informacji czy nadkole z 159 pasuje do Brery . tylko bez żadnych przeróbek po prostu plug and play :)

bardzo proszę o pomoc moje prawe jest w opłakanym stanie

Kojarzy mi się, że nie podejdzie ponieważ zdezak od brery ma takie przetloczenie na dole, zderzak od 159 jest prosty. Nadkola jest wyprofilowane po zderzak tak więc bez przeróbki nie podejdzie. Zobacz sobie w Google brere i 159, zwróć uwagę jak wygląda zderzak i będziesz wiedział o co chodzi.

Moim zdaniem to, że zderzak ma przetłoczenie na dole nie ma wpływu na nadkole z którym styka się górną krawędzią. Pytanie jak z mocowaniami czy są takie same, ale to może odpowiedzieć ktoś kto sam odkręcał.
Jak się wejdzie na stronę fiat autoparts
https://www.fiat-autoparts.com/pl/katalog/część/60688211
to wychodzi, ze błotnik jest ten sam.

Kojarzy mi się, że nie podejdzie ponieważ zderzak od brery ma takie przetłoczenie na dole, zderzak od 159 jest prosty. Nadkola jest wyprofilowane pod zderzak tak więc bez przeróbki nie podejdzie. Zobacz sobie w Google brere i 159, zwróć uwagę jak wygląda zderzak i będziesz wiedział o co chodzi.

Dokładnie. Właśnie przerabiam ten temat, błotnik ten sam ale wyprofilowanie nadkola się różni mam u siebie w 159 oryginalne i przekładałem do Brery , założyć założysz ale to nie będzie to .

Amortyzatory
Powrót