• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Duze spalanie

Zobacz czy przypadkiem nie zmieniłeś jednostki na 16 km/l

Jahu nie ma JTSa co pali 6 litrów :P

Nie, właśnie wcześniej miałem tak ustawione...
Teraz przestawiłem na l/km i się przeraziłem :/
Ale po wczorajszych testach wiem więcej. Zatankowałem i pojechałem, jechałem najbardziej ekonomicznie jak tylko się dało.
Komputer po resecie zaczął pokazywać 10 potem 11,1. ale po każdym postoju wzrastał drastycznie.
Teraz pokazuje 17. Czy jest coś nie tak, że na postoju tak dużo pali?

Mi w 2.0 TS z klimą po mieście 18 litrów wychodzi... W takie upały to norma z takim spalaniem w autach.

Jaka norma... U mnie norma jak spokojnie jadę w trasie to 8 litrów. [MENTION=70442]icemario[/MENTION] musisz mieć coś popierniczone. Podpinałeś MES? Trzeba dokładnie sprawdzić auto. Zapewne to jakaś pierdoła.
Jeśli nie dysponujesz interfejsem to odepnij aku na 10 minut.

Przepraszam jakoś mi to umknęło ;)
Około 30km trasa (bez szaleństw) i 30km po mieście.
Dodam że wcześniej zrobiłem 200km trasę i wyszło uczciwie ok.7,5l/100 więc nie wiem czemu teraz pokazuje tak dużo...
Nie zapiekł ci sie któryś zacisk? Sprawdź czy, któraś z felg nie jest gorąca po jeździe...

Pytanie czy rzeczywiscie tyle spala, czy tylko pokazuje, ze tyle pali?

Nie zapiekł ci sie któryś zacisk? Sprawdź czy, któraś z felg nie jest gorąca po jeździe...
Sprawdziłem w warsztacie.
Okazało się że tylne zaciski lekko trzymają...
Może teraz będzie lepiej?

Napisz jeszcze skąd jesteś, napewno znajdzie się ktos życzliwy z MESem w okolicy.

Jestem z Olsztyna. Jak ktoś mógłby pomóc to będę naprawdę wdzięczny. :)

Amortyzatory
Powrót