[159] Ramka halogenu

Tomekkk

Nowy
Auto
159 SW 1,9JTDm Q-Tronic
Witam,

Czy wymieniał ktoś z Was może ramki halogenów? U mnie niestety brzydko łuszczy się i odłazi chrom z obwódek. Jako, że pod koniec miesiąca planuję malowanie zderzaka, bo jest pełny odprysków, to chciałbym również kompleksowo wymienić wspomniane ramki i scudetto. O ile w przypadku scudetto w grę wchodzi tylko oryginał, tak nad ramkami halogenów zastanawiam się czy nie kupić z zamiennika. Czy montował ktoś z Was takie jak np. w poniższym linku?

http://allegro.pl/kratka-atrapa-zaslepka-grill-alfa-romeo-159-2005-r-i5288599262.html

Jeżeli tak to jak jest z ich odwzorowaniem oryginału? Ładnie pasują we wnękę zderzaka? Nie wiem po prostu czy jest sens dopłacać po 30zł/szt. do oryginałów.

Będę wdzięczny za wszelkie info.

Pozdrawiam,
Tomek

Kolego da sie sciągnac cała okragła hromowana rameczke. Ściagnij ja przejedz grubym papierem sciernym pozniej o mniejszej granulacji zeby zniwelowac rysy i kup sobie srebrny sprey. Ppomaluj x2 i gotowe. Ja tak zrobilem i zaoszczedzilem 200zł. Mam nadzieje ze pomogłem pozdrawiam :)

Dziękuję za info. A mógłbyś zrobić zdjęcie jak to u Ciebie wygląda po takim zabiegu? Jestem bardzo ciekaw efektu jaki udało Ci się uzyskać.

Tomekkk, po tym jak moją Franczeskę zaatakował lis na autostradzie ;) wymieniałem m.in. jedną ramkę dokładnie na taką jak z linku (ten sam sklep).
Mam tylko takie foto, ale możesz zgadywać. Jedna jest ori, a druga zamiennik ;)

attachment.php

Załączniki

• 2702a550bca2.jpg
    2702a550bca2.jpg
    135.5 KB · Wyświetleń: 182
Obstawiam, że ta ze strony kierowcy jest zamiennik. Jedyne po czym wnoszę, to po prostu zarówno ramka halogenu jak i kratka zderzaka wydają się być nowsze (połysk plastiku). Znając życie okaże się, że ze strony pasażera jest zamiennik :D

W każdym bądź razie wielkie dzięki za foto! To rozwiało moje wątpliwości i zamawiam komplet 2 szt. z zamiennika. Nie ma chyba sensu przepłacać w tym wypadku za ori.

Znając życie okaże się, że ze strony pasażera jest zamiennik
Dokładnie, zamiennik jest od strony pasażera :)
Kratki nie były wymieniane, a różnica w połysku to tylko kwestia oświetlenia.

Ja kupiłem w sumie na próbę, ale teraz uważam, że nie warto przepłacać za oryginał :) Jest minimalna różnica w tym srebrnym ringu (jest trochę inaczej wykonany), ale możnaby ją dostrzec gdyby wymontować obydwie i położyć obok siebie może.

Ja nie żałuje. Kupiłem też u nich mocowanie halogenu i prawe przednie nadkole i wszystko pasowało łącznie z otworami montażowymi w nadkolu.

Cieszę się, że mogłem pomóc :D

Super, wielkie dzięki za info. Takiej opinii potrzebowałem :)

Amortyzatory
Powrót