Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Jak w końcu z tym ET Alfa 159

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159 1.9 JTD 16V

Domyślnie Jak w końcu z tym ET Alfa 159

Witam Panowie już przeszukałem nasze forum i pochodne, niby dużo tematów ale nie mogę znaleźć czy podejdą mi felgi 17" na 8J i ET35 ? Może by stworzyć taka tabelę jaki rozmiar w jakich widełkach ET podchodzi pewnie znacznie by to ułatwiło sprawę kolejnym poszukiwaczą.

Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Cytat Napisał zeppelin Zobacz post
    Witam Panowie już przeszukałem nasze forum i pochodne, niby dużo tematów ale nie mogę znaleźć czy podejdą mi felgi 17" na 8J i ET35 ? Może by stworzyć taka tabelę jaki rozmiar w jakich widełkach ET podchodzi pewnie znacznie by to ułatwiło sprawę kolejnym poszukiwaczą.

Pozdrawiam
    Ten problem był już wielokrotnie wałkowany. Raz, zależy jakie kto ma zaciski - zwykłe małe, duże, małe lub Brembo . Dwa, teoretycznie felga może pasować, ET, szerokość możesz mieć fabryczną ale układ i kształt ramion może powodować, że felga będzie ocierać o wspomniane wyżej zaciski. I zabawa w dystanse, problem, wystaje opona czy nie poza obrys itd. Oczywiście przy małych zaciskach problem z felgami jest mniejszy, jazda zaczyna się przy Brembo. Także tabelka musiałaby być dość mocno rozbudowana, a nie wiem czy znalazłby się chętny aby coś takiego (s)tworzyć
    Ostatnio edytowane przez łuk4sz ; 16-05-2015 o 20:59