W mojej 159 wymieniona została uszczelka przy ok. 205 000km (obstawiam że pierwszy raz od nowości). Samochód z końcówki 2010r. Uszczelka była już troche "mniejsza" w porównaniu z nową uszczelką.
W mojej 159 wymieniona została uszczelka przy ok. 205 000km (obstawiam że pierwszy raz od nowości). Samochód z końcówki 2010r. Uszczelka była już troche "mniejsza" w porównaniu z nową uszczelką.
Cześć,
właśnie kupiłem uszczelkę na "tanifiat" i według informacji od nich w uszczelce zmienił się nieco wypust (i kapsel z czerwonego na niebieski), który w najnowszej, kolejnej wersji wygląda nastepująco:
Montuje za miesiąc więc będę miał wtedy pewność 120% czy to pasuje. Zabieg profilaktyczny przy wymianie oleju w silniku, przebieg 151 tyś.
Ostatnio edytowane przez SirVampir ; 03-10-2017 o 10:39
W 1.9jtdm tez mam ten klopot z komunikatem ale potem mes pokazuje cisnienie normalbe wiec moze byc to ta uszczelka ?
to jest chwilowe przy włączeniu samochodu , potem juz wszstko wraca do normyboje sie tego że mam filtr oleju Deckermana a ponoc nie ma dobrej opini wsrod moich mechaników ;/
Dołączam się do pytania. Po długim postoju w temp poniżej 10 stopni na ułamek sekundy zapala się komunikat. Z google wynika że temat na masową skalę występuje w alfach. Inne modele z tymi silnikami nie zgłaszają takich problemów. Błąd w oprogramowaniu? Uszczelka?
Z tą uszczelką smoka też jest chwilowe ale jak tak zrobisz 40x to może być negatywny efekt, lepiej dmuchać na zimne![]()
dodam ze po wymianie uszczelki pod głowicą auto zalałem orlenowskim 10 w 40 i wlasnie teraz w zimnne dni wywala błąd