Witam
A czy w silnikach 1.9 jtdm 8v też występuje ta uszczelka smoka bo mi jak odpalałem auto poniżej 4 C to też mi wyświetla komunikat o niskim ciśnieniu oleju a jak jest powyżej 4C to się nie wyświetla?
Witam
A czy w silnikach 1.9 jtdm 8v też występuje ta uszczelka smoka bo mi jak odpalałem auto poniżej 4 C to też mi wyświetla komunikat o niskim ciśnieniu oleju a jak jest powyżej 4C to się nie wyświetla?
Ostatnio edytowane przez Bio123 ; 02-04-2020 o 13:58
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Hej dzięki za odpowiedź już jestem umówiony na wizytę z Alfa do dobrego fachowca niestety musze czekać do 16 kwietnia bo wcześniej mnie nie wciśnie, i się denerwuje bo nie wiem czy mogę jezdzic czy raczej nie ruszać auta do wizyty ?
Witam
Samochód sprawdzony był robiony pomiar oleju filtry płyny wymienione mianowicie co wyszło, przy rozruchu na biegu jałowym pan mówił że ciśnienie skacze ale po wbiciu biegu i jeździe wszystko się wyrównuje tak więc fachowiec mówił że trzeba się dostać do pompy oleju bo może trzeba będzie ja uszczelnić albo wymienić więcej może powiedzieć jak się tam dostanie , moje pytanie jest takie do was czy 800 zł za dostanie się do pompy oleju to dużo??, mówił że musi rozebrać część rozrządu wysunąć trawers i coś tam jeszcze nie pamiętam co następnie może sprawdzic co tam się dzieje koszt nowej pompy to około 710 zł mówił gdyby była konieczność nowej pompy głównie mnie interesuje czy za dostanie się do pompy oleju to 800 zł to dużo czy nie ??
Taniej będzie zdemontować miskę olejową i sprawdzić uszczelnienie smoka bo to pewnie jest problemem. Jeśli uszczelka będzie w idealnym stanie to dopiero wtedy rwać pompę oleju.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Witajcie problem rozwiązany nie trzeba było rwać pompy winowajcą w silniki 1.9jtdm 8v 120 km była uszczelka smoka.
Witam, osobiście nie mam żadnego komunikatu, jednak przy odpalaniu przy dłuższym postoju np. 1 dzień silnik chodzi trochę inaczej. Dopiero po 2s. słyszę że chodzi tak jak powinien, tj jednolity dźwięk (cichnie). Gdy nagram filmik ktoś będzie w stanie powiedzieć mi czy mam się czym matrtwić?