[159] Opis kostki ori radia

adam123240

Nowy
Auto
159
Witam,

Szukałem lecz nie znalazłem konkretnej info. elektrykiem nie jestem, więc mam mały problem a mianowicie.
Zmieniłem ori radio na JVC KW-NT1 chciałbym je dobrze podłączyć ale kostki w alfie mają dość dziwny układ, czy ktoś posiada szczegółowy opis ori kostki radiowej? mam fotki ori. kostki, którą mam i siebie w alfie.

251.jpg

252.jpg

to jest manual jak podłączyć radio

http://resources.jvc.com/Resources/00/01/16/LVT1982-002A.pdf

po kilku godzinach na forum wyczytałem, że dodatkowy [+] muszę podciągnąć z zapalniczki lub stacyjki

253.jpg

szukałem info o oznaczeniach w/w kostki ale niestety nic, do tych trzech małych zielona, żółta, niebieska mam tylko 4 kabelki podpięte.

Pomocy, jak poprawnie podpięć nowe radio aby działało poprawnie i prądu nie kradło po wyłączeniu samochodu. Obecnie mam radio podpięte na stałe i po wyłączeniu samochodu muszę zdjąć panel aby je wyłączyć a chciałbym, aby po wyłączeniu samochodu i wyjęciu kluczyka radio się wyłączało i miało napięcie na podtrzymanie ustawień.

Kolejne pytanie to po podłączeniu nowego radia nie znajduje stacji radiowych, co powinienem zrobić aby było radio.

Pozdrawiam

Ten temat co mi podesłałeś to przeczytałem ale myślałem, że coś pominąłem i postanowiłem napisać nowy. Mam jeszcze jedno pytanie czy do poprawnej pracy radia wystarczy, żepodłączę masę, stały pplus i plus ze stacyjki dodatkowym kablem a pozostałe przewody wychodzące z radia pominę? Czy to będzie działać, z tej kostki z radia mam jeszcze antene, podświetlanie, mute do tel i jeszcze jakieś pierdoły

jak masz Bose to prawdopodobnie będziesz musiał podłączyć sterowanie wzmacniaczem (przynajmniej tak w 156 miałem)
Antena, podświetlenie i wyciszanie tel do działania nie są potrzebne

Zmieniałem ori na pionka avx2600bt i mimo zakupienia dedykowanego ISO wraz ze sterowaniem z kierownicy musiałem podmienić pinymi +12V w kostce adaptera (o ile dobrze pamiętam) o jedną pozycje dol --> gora żeby wszystko było jak trzeba. Koszt adaptera około 180 zł na alledrogo.pl ;-) ale zabieg zmiany radia dużo łatwiejszy :-D

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Dzieki za podpowiedzi obecnie moje nowe radyjko podlaczylem tak: masa i stały plus z kostki a kolejny plus podłączyłem z czerwonego kabelka ze skrzynki z bezpiecznikami z podkierownicy i teraz działa mi radio jak odpalę silnik, czyli tak jak chciałem. W przyszłości dokupię moduł do sterowania z kiery i żeby wyświetlały mi się info i różne rzeczy na wyświetlaczu między zegarami. Jeszczę muszę trochę pokombinowac bo niewiem gdzie mam się wpiąć z radia do kostki odnośnie telefonu i wyciszania, ale to kwestia czasu i już będzie komplet:) nie mam u siebie niestety bose tylko miałem zwykłe radio ori bez mp3, dlatego zmieniłem na radio z navi JVC KW-NT1 jeszcze przewody do bagażnika podciągnąć do wzmacniacza i suba i będzie komplet.

Po wymianie radia nie będziesz miał info na wyświetlaczu, nawet po założeniu adaptera.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Od czego jest żółta wtyczka? Dziś rozbierałem radio i nie była ona podłączona. Dodam że sterowanie z kierownicy działało, mam B&M

Amortyzatory
Powrót