Głowice są takie same w 156, 166 i 159?
Głowice są takie same w 156, 166 i 159?
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Nie są identyczne ale pasują tak samo jak kolektory bez klapek ze starszych 2.4 20V
Fajnie. Czyli podsumowując, mało osób o tym wie, Ci którzy musieli naprawiać, często decydowali się na spawanie, kupno regenerowanej, gdyż jak wiadomo o używki ciężko, nowych brak. Wszystko to wychodziło dość drogo. Jeśli rozwiązanie z 20v 175 pasuje i nie ma przeciwskazań to chyba dobra informacja. Podobnie z kolektorami, zamiast spawać tez podobno pasują z 2,4, kilka osób zakładało, inni nie wierzyli itd. Jeśli to wszystko prawda to naprawdę problem stał się o wiele mniej przerażający.
Kolektor to wiem że pasuje. A teraz pewnie głowice i kolektory pujda w gore.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
koledzy pytanko. dla znajomego potrzebuje glowice ze 156 20V. na allegro pełno ale tylko 10V. macie jakieś podpowiedzi skąd wziąźć, może wiece o jakiejś sprawnej?
Proszę, nie wysyłajcie mi wiadomości prywatnych jeśli to nie jest absolutnie konieczne, i nie jest to bezpośrednia sprawa tylko pomiędzy nami - np. interes.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy. Nie będę odpowiadał na takie priv.
Szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Przy Giuliach/Stelvo od lat już nie robię retrofitów (wyjątek radia nowe jakie mam na stocku przedlift z nav i polift z nav).
rozumiem, że problem dotyczy tak samo BRERA 2.4 JTD ?
wiadomo, tak samo jak i Alfy 166 z tą głowicą (wersje 185HP, ostatnie roczniki)
Przyłączę sie do tematu... Wiem że to nie to miejsce... Dowiedziałem się że mam pękniętą głowicę w swojej Alfie 159
Poszukuję teraz sprawnej do swojego auta.
ALFA 159 2,4 Diesel w automacie 200KM
kolego jak coś to mogę myśle pomóc jak coś to pisz na priva