• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] problem z nawiewem

shorty1988

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM 2005r
Witam,

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem alfy 159. Mam mały problem:
-nawiew na przednią szybę dmucha mi tylko od strony kierowcy (przód i bok) natomiast strona pasażera jest zaparowana. Włączyłem przełączniki ( te w kółku) na górę i boki. Nie wiem czy robię coś źle ?

Ty mi tu tematu nie zmieniaj bo mam problem (mały ale wkurzający) :P

Auto z 2005r. Dałem niecałe 20k auto prowadzi się świetnie (nic nie puka, pali na dotyk) nie puszcza "dżina" nawet przy ostrej jeździe. Jedyny mankament to środek który jest zabrudzony i nadaje się do prania bo poprzedni właściciel miał dzieci...

Proszę link do prezentacji:
http://www.forum.alfaholicy.org/nas...szka_alfa_159_1_9_jtdm_150km.html#post1725523

sprawdziłem filtr kabinowy (nie było go w ogóle w schowku) więc na pewno nie jest to przyczyną, więc co?
rezystor nawiewu? silniczek sterowania klapą nawiewu?
proszę o pomoc, idą chłodne dni więc nawiew bardzo potrzebny

Cześć
Nie chcę tworzyć nowego wątku więc się trochę podepnę - też mam problem z nawiewem. Wydaje mi się, że za mocno grzeje, nawet jak ustawie 16 st. nawiej na jedynkę na szybę to i tak jest w aucie gorąco ;/
Przez to mam problemy z rozgrzaniem auta przy temperaturach poniżej 0 st. Miał ktoś podobny przypadek? Walnięty czujnik temp.?

Cześć, i co się okazało w zw. z tym nawiewem?

Pytam bo też mam problem, trochę inny ale może dowiem się czegoś więcej na ten temat :)

Auto oddałem kumplowi do sprawdzenia. Z tego co mi powiedział to pod schowkiem (od strony pasażera) jest jakiś rezystor a w nim bezpiecznik termiczny (wygląda jak długa szpilka) to było rzekomą przyczyną. Przy okazji wymieniłem filtr kabinowy :)

Amortyzatory
Powrót