takpoprostu
Nowy
Zacznij kolego też inaczej tankować zimą. Bo posiadanie 1/4 zbiornika to prośba o wodę w paliwie.
No tak, bak był prawie pełen ale paliwko się wypaliło... Już od kilku dni jadę na stację i dojechać nie mogę.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zacznij kolego też inaczej tankować zimą. Bo posiadanie 1/4 zbiornika to prośba o wodę w paliwie.
Co do skraplającej się wody, to wygląda to jeszcze inaczej.Koledze chodziło chyba o skraplanie się wody na ściankach zbiornika. Bowiem, im mniej paliwa tym większa powierzchnia na której może skroplić się woda. Dodatkowo przy jeżdżeniu na tzw oparach zasysamy proporcjonalnie więcej syfu (zbierającego się przez lata) z dna baku oraz tych skroplin wody, a to na pewno nie jest korzystne dla układu wtryskowego - chyba, że się mylę.
Dodatkowo przy jeżdżeniu na tzw oparach zasysamy proporcjonalnie więcej syfu (zbierającego się przez lata) z dna baku oraz tych skroplin wody.
Nie zgodzę się z tym.Jeśli na bieżąco zużywamy paliwo, to problemu nie ma bez względu ile jest paliwa w baku. Jest ono cały czas mieszane przez powrót, a jego temperatura jest podnoszona.
Nie zgodzę się z tym.
O ile jest podnoszona temperatura paliwa przepływającego przez układ wtryskowy? Nie sądzę, żeby paliwo na powrocie miało temperaturę pozwalającą na odparowanie z niego wody.
BTW
po przesmarowaniu kolumny kierownicy olejem wazelinowym (od strony regulacji od spodu) problem "vechicle protection not available" się jeszcze nie pojawił ( znaczna różnica)
O tak, też będę musiał czymś posmarować. Chociaż nie nastawiam się, że to rozwiąże problem :/po przesmarowaniu kolumny kierownicy olejem wazelinowym (od strony regulacji od spodu) problem "vechicle protection not available" się jeszcze nie pojawił ( znaczna różnica)
Ja do końca nie wiem o jakim miejscu mówicie? Co trzeba zdjąć by tam sie dostać? Rozumiem ze nie mówicie o mechanizmie autoblokady...
Mam identycznie. Żeby dostać się do mechanizmu wystarczy odkręcić dolną osłonę kolumny. Jest zamocowana na 4 śrubki oraz zatrzaski.Z tym że u mnie ten błąd wygląda tak że - wkładam kluczyk walnie błędem - praktycznie za każdym razem jak odpalam zimnego. Wyciągnę kluczyk i od razu wsadzę jeszcze raz - auto odpala ale z ikonką tego błędu. Gdy zgaszę samochód odpalę jeszcze raz - błędu nie ma.
Aha... Chyba tez posikam jakimś smarem w sprayu. Coś tam w garażu leży... Z tym że u mnie ten błąd wygląda tak że - wkładam kluczyk walnie błędem - praktycznie za każdym razem jak odpalam zimnego. Wyciągnę kluczyk i od razu wsadzę jeszcze raz - auto odpala ale z ikonką tego błędu. Gdy zgaszę samochód odpalę jeszcze raz - błędu nie ma.
Dziś popsikam i dam znać czy pomogło.