jackblackxxx
Nowy
Auto bardzo szybko odpala ,więc rozrusznik obstawiam na dobry kreci mocno i skutecznie szybko odpala aut
bstawiam raczej jak kolega pompe wspomagania.Tylko ja są minusowe temperatury to wysępuje.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Black wczoraj mialem regenerowany rozrusznik, bendiks wymieniony na nowy. Także ja to wykluczam. Byc może jeszcze pompa wspomagania tak wyje przy uruchomieniu
Auto bardzo szybko odpala ,więc rozrusznik obstawiam na dobry kreci mocno i skutecznie szybko odpala autbstawiam raczej jak kolega pompe wspomagania.Tylko ja są minusowe temperatury to wysępuje.
Auto bardzo szybko odpala ,więc rozrusznik obstawiam na dobry kreci mocno i skutecznie szybko odpala autbstawiam raczej jak kolega pompe wspomagania.Tylko ja są minusowe temperatury to wysępuje.
Kręci dobrze ale bendix za wolno się cofa - stad ten dźwięk.
Witam,u mnie jak jest -15 czy -10 czy jak na filmie -4,5 jak od[alam auto jest taki specyficzny dżwiek.Wiecie co to może byc.Błędów żadnych,świece ok,paliwo z Lotosa,Akumulator ma 2 lub 3 miesiące .
NA 100% rozrusznik do regeneracji - miałem identyczny dźwięk czym zimniej to trwał dłużej. Czyszczenie, nowy bendix, tulejki, szczotki załatwiły sprawę
To nie przypadek to faktZa regeneracje rozrusznika zapłaciłem 150zł łącznie z operacją wyciągania i zakładania - chyba to nie tak dużo dla świętego spokoju to zrobić.
U mnie po regeneracji ten dźwięk się już nigdy nie pojawił - przypadek?
Po wymianie świec auto po nocy odpaliło z pół obrotu, bez dodatkowego grzania . Ale czy to coś pomogło?! Teraz było znacznie cieplej nadal poniżej zera. Jeśli diabeł tkwi w paliwie to sprawdzę jak wrócą mrozy. Po wyjęciu wszystkich starych świec każda na krótko podłączona do Aku działała poprawnie i szybko wymiana trwała 20 minut łatwa i przyjemna w sumie mogłem zrobić to sam jednak bałem się ukręcic gwintPytanie klucz jak sprawdzał? Bo może być tak że świecą grzeją nie od czubka lub mało wydajnie. Oczywiście jest to tylko moje gdynianie na podstawie filmów jakie widziałem na YouTube szukając jak sprawdzić świece. Moje odpalenie wygląda tak
https://youtu.be/jnjaysBqdJ4 jak widać auto po dodatkowym dogrzaniu świec zapaliło
Jutro wymieniam komplet świec zobaczymy bo kompresja była sprawdzana wtryski altek rozrusznik regenerowalem Aku ma 4 miesiące. Jak świece nie pomogą to chyba oddam to auto na WOŚP. Dodam że jak auto zapali to kolejne nawet w odstępach kilku godzinnych (nie po nocy) odpala z pół obrotu.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
A po odpaleniu jak by auto stało na chodzie ile czasu jtdm potrzebuje by się rozgrzać ? Poprzednie benzynki postały 10-15 minut i już temperatura rosła... A tu gdy patrzę jak się zachowuje temp w JTDM to mam wrażenie że na postoju nigdy się nie rozgrzeje...
dlatego w zimie ja zaczalem dolewac SkyDD przy tankowaniu, przynajmniej usuwa niektore potencjalne problem zwiazane z paliwemMoja historia z tzw. paliwem zimowym:
W niedzielę rano przy temp. -13*C auto z silnikiem 1.9 8v mjtd odpaliło bez problemu. Po przejechaniu ok. 1 km zgasło. Zapaliła się kontrolka silnika. Kolega zaproponował wymontowanie filtra paliwa i ogrzanie go w garażu. Zamontowaliśmy ogrzany filtr.Po odpowietrzeniu paliwa, auto odpaliło bez problemu.
Paliwo orlenowskie zatankowane było do pełna 26.12. W chwili zamarznięcia w baku było ok 2/3 paliwa. Filtr paliwa Bosch wymieniany był w kwietniu ub. roku i przejechałem na nim ok.12 kkm.