150zł znajomy załatwił Firma handlująca częściami do ciężarówek Autos na allegro widziałem w podobnej cenie
150zł znajomy załatwił Firma handlująca częściami do ciężarówek Autos na allegro widziałem w podobnej cenie
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Sorki za odgrzebanie ale chciałem się zapytać czy ktoś używał żarników NARVA? Macie jakieś opinie na ich temat, świecenie, wytrzymałość, czy są podrabiane?
Narva to porządne żarniki, barwa 4300 K najbardziej zbliżona do światła dziennego. Jeżeli są podrabiane to na pewno mniej niż Philips czy Bosch, jak dobra cena to śmiało zakładaj Narva.
![]()
Ostatnio edytowane przez ArturO79 ; 16-08-2016 o 14:26
Narva będzie OK, ale 4300K światło bardziej żółte, zbliżone do świateł zwykłych żarówek... ja w Mareii miałem 6000K, świeciły ładniej bo bardziej na biało
Tak to się przedstawia wizualnie
Bardziej interesowała mnie ich wytrzymałość, bo co do ciepłoty to mam do wyboru tylko 4300K ale za całkiem dobrą cenę 170pln/szt. Naczytałem się o podróbkach Osram/Philips i w sumie sam nie wiem czy kupować NARVE czy szukać w dobrej cenie to co było na pierwszy montaż ale już za dużo większą kase (trochę szkoda mi wywalić 600pln na bądź co bądź żarówki).
Ostatnio edytowane przez adamekp ; 16-08-2016 o 14:41
Nie będą mniej wytrzymałe niż np. Philips. Żarniki są zabijane przez częste odpalanie i gaszenie spowodowane naszymi przepisami zmuszającymi do całorocznej jazdy na światłach.
Śmiało bierz Narve jak odpowiada Ci cena, to markowe żarówki.
Ostatnio edytowane przez ArturO79 ; 16-08-2016 o 14:48
Kupiona NARVA, założona, świeci póki co ok ale muszą się najpierw wyżarzyć. Zobaczymy jak długo poświecą.
Ja polecam 4300 lub max 5000 (ale rzadko spotykane) Najlepsze światło