• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Kod lakieru Alfa 159

Patryk95

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 JTD 150KM
Witam. Mam pewien problem ponieważ potrzebuje kupić zderzak do mojej alfy ale mam problem ze znalezieniem pod kolor. Potrzebuje koloru 565, facet wysłał mi zdjęcia zderzaka na oko wyglada tak samo stąd moje pytanie czy w alfach występował tylko ten jeden kolor srebny 565?

Niestety lepiej oglądać. Ja mam ten sam lakier i tez kupowałem zderzak. Raz pojechałem po jeden zderzak, który był idealny i pod kolor, tak wyglądało na zdjęciach. Na miejscu okazało się, ze to 651.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ja tego nie rozumiem, jak handlarz może nie wiedzieć jaki kolor sprzedaje. Lakier 565 Argento Alfa - jedyny srebrny w palecie. Trzy pozostałe to szare. Nie wiedzą z jakiego auta je rwali? Jak gość ma problem i nie wie jaki jest to znaczy że chyba z dziupli go ma. Polska kraina cudów, eh...

Ja tego nie rozumiem, jak handlarz może nie wiedzieć jaki kolor sprzedaje. Lakier 565 Argento Alfa - jedyny srebrny w palecie. Trzy pozostałe to szare. Nie wiedzą z jakiego auta je rwali? Jak gość ma problem i nie wie jaki jest to znaczy że chyba z dziupli go ma. Polska kraina cudów, eh...
Niestety często mają w wiadomym miejscu zapisanie sobie oznaczeń lakieru. A to, że jest jeden srebrny a reszta to szara, to wiedzą tylko osoby interesujące się marką.
Cudem jest jak handlarz potrafi odróżnić srebrny od szarego, a jeszcze większym cudem jak potrafi zidentyfikować różnice pomiędzy odcieniami szarego ;-)

Wysłał mi naklejki zderzaka, ale nie umiem ich rozszyfrować. Jest odcień 569? Nie mogę takiego znaleźć thumb.jpg

Niestety Panie, to zdjęcie nic o kolorze nie mówi. 56946 to numer dostawcy. Jak wygląda oznaczenie koloru to zobacz sobie na metalowej plakietce, która jest na klapie bagażnika. Nie pójdę teraz obfocić bo ciemno że aż strach i zimno:D. Przynajmniej w sedanie jest na klapie, ale w SW chyba też. Mówi też o tym że zrobili go w Ergom Automotive s.p.p, filia w Neapolu. Jest to oryginał bo dostarczają oni plastiki do całej grupy Fiata. Jest to też początek produkcji bo z 21 października 2005 roku. Prawdziwy dziadek:eek:

Ostatnia edycja:
Dzięki wielkie za odpowiedź. Masakra, chyba nie znajdę tego zderzaka pod kolor. Tak nawiasem gdyby ktoś miał maskę i zderzak z pdc kod lakieru 565 to biorę od razu ;)

Wiesz podejrzewam,że ciężko będzie Ci znaleźć, zwłaszcza w stanie nadającym się do założenia. Lepiej kup jak najlepsze elementy i udaj się do lakiernika, odchudzisz kieszonkę, ale będzie jak trzeba. Większość tych zderzaków i masek leży wyszrotowana latami i potem takie truchła sprzedają. Ale to Twój cyrk.

Kupisz, kupisz. W Legnicy jest fajny na tył z pdc :) Jak przód, to też gdzieś widziałem jak swojego szukałem. Ja po miesiącu znalazłem. Stan powiedzmy, akceptowalny. Nie do końca wg opisu, ale ok. Taki nasz standard :)

@Patryk95 Naklejka wygląda tak (w SW na tylnej klapie):
uploadfromtaptalk1453152385377.JPG

Co do szukania - ew. pomyśl (jeśli nie namierzysz porządnego stanu), czy nie lepiej kupić porządny stan w dowolnym kolorze i pomalować (ja tak robiłem ze zderzakiem przednim u siebie i naprawdę dobrze dobrany kolor).

Ostatnia edycja:
A powiedzcie czym lub czy się różnią kolory 876/A i 876/B. Mam w eper podany tylko numer 876 natomiasy szukam elementów pod kolor i handlarze podaja numery przełamane przez literę A lub B. To ten sam kolor?

Amortyzatory
Powrót