shorty1988
Nowy
Czy ktoś z Was wymieniał emblemat (logo) na tylnej klapie w swojej 159tce? Jak trzyma się sam emblemat? Mój jest nieco wyblakły i chcę wymienić na nowy gdyż psuje to urok samego auta niestety...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ale kolega pyta o tylni emblemat a nie przedni. Jest tak jak pisał krzysztof, trzeba zdjac kawalek tapicerki z klapy (bodajże 4 zatrzaski) i to sie chba trzyma na jakis srubkach (w sensie caly emblemat). Tak jest przynajmniej w sedanie, a z przodu sie po prostu odkleja emblemat.Nic nie trzeba ściągać, odklejasz stary, czyścisz, przyklejasz nowy.
Na przyszłość poszukaj najpierw na forum, wszystko jest już opisane...
Ale kolega pyta o tylni emblemat a nie przedni. Jest tak jak pisał krzysztof, trzeba zdjac kawalek tapicerki z klapy (bodajże 4 zatrzaski) i to sie chba trzyma na jakis srubkach (w sensie caly emblemat). Tak jest przynajmniej w sedanie, a z przodu sie po prostu odkleja emblemat.
Idąc ta droga, to z przodu można zmienić z całym motylkiem (bo i takie można kupić).no to ciekawe jak odkleicie i przyklecie to:
http://allegro.pl/znak-firmowy-emblemat-alfa-159-tyl-oryginal-i5902165050.html
rozumiem, że śrubki są samoprzylepne? ja nie mówię, że sie nie da - mozna odkleić sam znaczek na chama z tyłu tak jak piszecie śrubokretem podważając, ale np. jak ja wymieniałem emblemat bo był rozwalony to go wykreciłem w całosci i założyłem nowy wraz z podstawą, z przodu jest inaczej bo trzeba by było wymieniac cen cały plastik ale z tyłu można wymienic emblemat jako całość a nie samą nakładkę...kolega zrobi jak bedzie uważał, bo na pewno taniej jest wymienić samą "nalepke" ale nie mówta, że to jest jedyne rozwiazanie
Idac ta droga, mozna zmienić całą klapę bagażnika...z tym, że moim zdaniem to nie to samoIdąc ta droga, to z przodu można zmienić z całym motylkiem (bo i takie można kupić)
Idac ta droga, mozna zmienić całą klapę bagażnika...z tym, że moim zdaniem to nie to samona tył możesz kupić sam emblemat jako część, na przód nie - musisz kupić go wraz z plastikową atrapą
Wiem, chodziło o analogię do zmiany kompletnej podstawki u loga z tyłu ;-)Nie trzeba kupować go wraz z całym motylkiem, przedni emblemat można bezproblemowo wymienić pozostawiając starą plastikową atrapę![]()