• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Wymiana sprzegla.

Mirinda41

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 jtdm /Alfa Romeo 147 FL 1.9 jtd/GTV 2.0 tspark. 96r.
Witam!

Koledzy potrzebuje porady, podejrzewam ze sprzęgło ślizga, biegi zmieniają sie ok,rusza dobrze itd, tylko ze na 4 biegu gdy wcisnę gaz to przy 2,5 tys obroty się zwiększają a auto tak jakby nie przyspieszało,
dwumas jest ok,nie szarpie buda ani nic z tych rzeczy.

niedawno moja alfa dostala nowe zycie(chip) od Pana Mirka( Conmir)
i potrzebuje porady jakie sprzęgło zamontować żeby poprostu wytrzymalo.
niewiem kiedy ktos wymienial sprzeglo teraz co mam zamontowane,bo auto posiadam od roku.
moze ktos polecic cos??
alfa 159 1.9 16v jtdm 2006r.

Ja mam tarcze okuta kewlarem, docisk był w super stanie jedynie został wyrównany i cofniety. Dwumas też wyrownay. Robione w www.aaronex.pl koszt ok 250zl już nie pamiętam.

a kolego alfe tez masz po chipie? jak sie sprawuje sprzeglo?? poprostu oddales im stare a oni regenerowali?? bo boje sie ze jak kupie nowe sprzeglo to znow zacznie slizgac, bo moment w aucie sie zwiekszyl po chipie.

Tak mam 185KM i 400Nm. Dlatego zdecydowałem się na kewlar. Wszystko robił na miejscu w godzinę.

dzieki kolego w poniedzialek skonatkuje sie z ta firma, do bielska nie daleko wiec dobra opcja.

Witam!

Koledzy potrzebuje porady, podejrzewam ze sprzęgło ślizga, biegi zmieniają sie ok,rusza dobrze itd, tylko ze na 4 biegu gdy wcisnę gaz to przy 2,5 tys obroty się zwiększają a auto tak jakby nie przyspieszało,
dwumas jest ok,nie szarpie buda ani nic z tych rzeczy.

niedawno moja alfa dostala nowe zycie(chip) od Pana Mirka( Conmir)
i potrzebuje porady jakie sprzęgło zamontować żeby poprostu wytrzymalo.
niewiem kiedy ktos wymienial sprzeglo teraz co mam zamontowane,bo auto posiadam od roku.
moze ktos polecic cos??
alfa 159 1.9 16v jtdm 2006r.

Ja po programie 200/400 (Cinsoft) założyłem nowe sprzęgło Valeo, na razie ok. 30kkm chodzi bez problemów.

no kurcze,to teraz musze się zastanowić co zrobic;) ale wpierw wyciągnę to sprzeglo i popatrzę co wogole tam siedzi teraz, pozdrawiam!

Amortyzatory
Powrót