Profilaktycznie zadam podobne pytanie odnośnie 2,0 jtdm 170 KM. Gdzie najtaniej kupię cały komplet dobrej klasy? Co prawda jeszcze mi się nic nie dzieje z dwumasa ale wolałbym wiedzieć ile muszę mieć na boku odłożone na ewentualna przygodę.
No właśnie wydaje mi się, że ostatnio te komplety potaniały bardzo. Jak robiłem research to wydaje mi się, że do 2.4 JTDm też ceny poszły w dół, za jakieś 1800 złotych już można kupić samo koło.
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
A konkretne wartości?![]()
Dokladnie cos potanialo w sklepie którym sam kupuje czesci tez taka cena za komplet z dwumasem, w motodelta.pl nie cale 1800 zl do 1.9 jtdm 16v
To faktycznie potaniało i to sporo. Wymieniałem zestaw rok temu i wtedy ceny były w zakresie 2200 - 2500 pln.
Panowie a co jeszcze trzeba dokupić podobno jakieś uszczelniacze.Czy raczej to wystarczy i u mnie jest objaw.ze na zimnym (czyli standard wielu to ma) silniku coś tam grzechocze do nagrzania się silnika i mam jak stoję na nie równym podłożu wibracje na Pedale sprzęgła i trochę hamulca i nie wiem czy już wymieniać czy jeszcze poczekać, jak wiecie robię trasy Polska Niemcy a jak tam mi padnie to się nie pozbieram jak dostanę rachunek.Raz już miałem .Poduszkę tylko jedna ta od strony rozrządu wymieniłem
Ostatnio edytowane przez jackblackxxx ; 25-03-2016 o 11:50 Powód: błąd
Tutaj ceny do wersji 2.0.: http://www.iparts.pl/auto-czesci/kol...57-100057.html
Nie wiem do końca jak jest teraz z Valeo, ale cena 1200 zł dość podejrzana. Z Valeo podobno można trafić i dobre koła i te słabej jakości (są w innych pudełkach i noszą nazwę Valeo + jakiś dodatek typu parts/orginal czy coś takiego). Kolega przerabiał temat sprzęgła do Kangoo, gdzie dostał własnie do tańsze i nawet mechanik powiedział, że dość dziwne opakowania jak na Valeo. Kolo założył na własną odpowiedzialność choć mechanior sugerował, że to jakaś lipa. Efekt po założeniu sprzęgła, rzegotanie po puszczeniu sprzęgła. Reklamacja i wymiana na inne. Może ktoś miał/zna podobne przypadki?
W poprzednim bolidzie - stilo jtd miałem zakładane Valeo i śmigało i śmiga bez żadnego problemu a od wymiany już ponad 70k km zrobione. Tyle, że to kupione przeze mnie było w 100% nowe, a nie refubrished by Valeo. Ja za komplet Valeo do Jtd 115km dwumas + sprzęgło + wysprzęglik hydr. zapłaciłem 2100 zł 4 lata temu, tego co patrzałem ceny są teraz podobne.
Ciekawe, 1200zł za dwumase do 2.0. Jeszcze niedawno ceny były o wiele wyższe.
Były: Alfa SW 156 2004r 1.9 JTD 16v 140km, Alfa SW 159 2007r 2.4 JTDm Q4 210km
Jest: Alfa SW 159 TI 2010r 2.0 JTDM 170km