• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Korek wlewu paliwa

Pierre

Nowy
Auto
AR 159 3.2 Q4 JTS
Witam,
Mam małe pytanko. Gdzie powinienem przyczepić gumowy wężyk od korka wlewu paliwa? Mój oryginalny od samego początku nie posiadał tego elementu. Teraz kupiłem aluminiowy który wężyk posiada. Ma ktoś może jakieś zdjęcie poglądowe?

11.jpg

Proszę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziękuję bardzo. Idę zaraz sprawdzić jak to u mnie wygląda.

Przypomniałem sobie jeszcze coś. Jak wkręcam korek aluminiowy to on nie "strzela, klika" tak jak oryginalny. Czy to jest normalne? Montował może ktoś siebie korek wlewu aluminiowy?

Przypomniałem sobie jeszcze coś. Jak wkręcam korek aluminiowy to on nie "strzela, klika" tak jak oryginalny. Czy to jest normalne? Montował może ktoś siebie korek wlewu aluminiowy?

Mam zwykły korek i też nie strzela, po prostu dokręcam do momentu gdy czuje opór i tyle ;)

Mam zwykły korek i też nie strzela, po prostu dokręcam do momentu gdy czuje opór i tyle ;)

Dzięki. Myślałem że wszystkie fabryczne w 159 "strzelają".

Sprawdziłem u siebie jak przyczepić korek i został tylko bolec w karoserii. Ktoś musiał urwać wężyk. Jutro będę go musiał jakoś wyszarpać.

A mi dziś przy tankowaniu korek w ręce został. Tzn kolesiowi od tankowania na stacji. Myślałem że go zdefragmentuje na miejscu. Wężyk można gdzieś kupić czy tylko w zestawie z korkiem? A może naprawić za pomocą opaski termokurczliwej? Urwane końcówki wsadzić w wężyk i opalarką skurczyć. Można jeszcze do środka dać klej na ciepło.

Ostatnia edycja:
A mi dziś przy tankowaniu korek w ręce został. Tzn kolesiowi od tankowania na stacji. Myślałem że go zdefragmentuje na miejscu. Wężyk można gdzieś kupić czy tylko w zestawie z korkiem? A może naprawić za pomocą opaski termokurczliwej? Urwane końcówki wsadzić w wężyk i opalarką skurczyć. Można jeszcze do środka dać klej na ciepło.
Witaj
Korek kupisz na alleg....
PS Taki sam jest np. w fiacie panda (można poszukać taniego i kupić i wymienić tylko ten przewód gumowy)

Witaj
Korek kupisz na alleg....
PS Taki sam jest np. w fiacie panda (można poszukać taniego i kupić i wymienić tylko ten przewód gumowy)

Naprawiłem ten przewód. Kupiłem czarne opaski termokurczliwe, odciąłem około 5cm opaski wsadziłem przerwane końcówki i zapalniczką obkurczyłem. Wygląda to dobrze. Slawek tak na przyszłość jeśli opaska nie wytrzyma to przewód gumowy z korka ściąga się podważając go dookoła korka?

Pasuje. Mam właśnie taką. Ale polecam znaleźć taką, co ma tę końcówkę z dziurkami na prosto, a nie wygiętą o 90 stopni jak tu. Ten wariant sprawia, że nie da się w pełni luźno zawiesić korka na drzwiczkach w trakcie tankowania (sama linka jest krótka a ten zakręt nie pomaga w rozprostowaniu jej).

Niemniej jednak, jak wyżej wspomniałem, pasuje w 100% bez żadnych przeróbek.

Ostatnia edycja:
jak znajdziesz taka , pochwal sie moja dzis zerwal mi f..t na orlenie

Dzis przyszla paczka z linką. Trzeba troche przyszlifowac koncowke bo jest wieksza. Linka troche za krotka. Ori jest z 5 cm dluzsza.
146.jpg
147.jpg
148.jpg
149.jpg

Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk

Czyli nawet ta linka bez zakrętu nie pomaga luźno leżeć korkowi na drzwiczkach. U mnie jest to samo, no ale lepiej tak niż kompletnie bez niej.

Amortyzatory
Powrót