[159] Filtr paliwa do TBI?

epsonix

Super Moderator
Członek ekipy
Auto
Ghibli'20 GS, Giulia'18 Q4, Tonale'23 MHEV, Spider'99 V6
Ktoś wie jak to jest z filtrem paliwa w tym silniku. W ePerze nie mogę znaleźć, na necie natomiast wyskakuje mi coś takiego:
http://www.czesciauto24.pl/vaico/7655989
I nie mam pojęcia gdzie to by miało docelowo wylądować.

Jeśli jest, chciałbym wymienić - może pomoże, na pewno nie zaszkodzi (groszowa sprawa a coś mi lubi poszarpać ostatnio moja TBI)

Wygląda mi to na błąd w opisie na stronie ;) W JTS nie ma klasycznego filtra paliwa.

Wygląda mi to na błąd w opisie na stronie ;) W JTS nie ma klasycznego filtra paliwa.

to co filtruje paliwo w takim razie? przyciez nie moga syfy leciec do ukladu wtryskowego

a jesli nie ma filtra to może warto dołożyć?

Dodatkowo jest jeszcze jakiś odstojnik po drodze z baku. ePer nazywa go filtrem oparów paliwa, ma numer 50501611. Ten element zapewne warty jest okresowego oczyszczenia.

No właśnie gdzie to filtru paliwa nie wymieniać :/ choćby jeździło to na wodę destylowaną... ciekawe gdzie ten ostojnik znaleźć - moje TBI też lubi czasem na 1 biegu szarpnąć.

Filtr paliwa jest w pompie, dożywotni.
OK, tylko sam to on się nie oczyści. Wymienia się go czy czyści jakoś czy wymienia z całą pompą?

- - - Updated - - -

Dodatkowo jest jeszcze jakiś odstojnik po drodze z baku. ePer nazywa go filtrem oparów paliwa, ma numer 50501611. Ten element zapewne warty jest okresowego oczyszczenia.
Widze w ePerze ale cholera wie gdzie to dokładnie jest, masz może pojęcie?Trochę to wygląda jak ten którego podlinkowałem w pierwszym poście, ale numery OEM ani zamienniki się nie zgadzają.
Jak takie coś wyczyścić?

Amortyzatory
Powrót