[159] Bardzo słabe światła drogowe alfa 159

• Autor wątku Autor wątku Arek_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Arek_

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDM
Witam, jest to mój pierwszy post, dlatego proszę o wyrozumiałość.
Od listopada jestem posiadaczem AR 159.
Dodam, że szczęśliwym- brakuje mi jedynie pare rzeczy do szczęścia, ale najbardziej męczą mnie światła drogowe.

Mianowicie światła drogowe są niemiłosiernie słabe. Początkowo myślałem, że żarówki skończyły swoją żywotność. Poprzedni właściciel wstawił jakieś w odcieniach tęczy- myślałem, że to jest powód. Wymieniłem na OSRAM h7 i szału nie ma. Macie jakieś pomysły co zrobić w tej sytuacji?

Jest na to odpowiedz na forum... Trzeba jednak z tego co pamietam zdjac cala lampe i wyczyscic odblaski i reflektor od wewnatrz... Mozna tez zregenerowac odblaski jesli te sa juz mocno zużyte :)

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Najpierw napisz poprawnie o co Ci chodzi - światła mijania czy drogowe bo to spora różnica ;)

Chodzi o drogowe oczywiście.

Ostatnia edycja:
Helo ,umnie też światła słabo świecą i pewnie same odbłyśniki nic nie dadzą, że je zregenerujesz.Ja na zime zakupiłem żarówki ledowe 6000k ,nie grzeją się i dają mocne światło.Chyba najlepsza opcja do 159 zaraz po hidach :D
Dodam że nikogo nie oślepia, te wszystkie osramy i philipsy swieca po pół roku. Ley creed koszt 300zł.

Nie zakładam nowego tematu natomiast mam taki problem. W mojej alfie mam ksenony które świecą dobrze. Natomiast jeśli chodzi o światła drogowe to prawe świeci dobrze a lewe świeci praktycznie 5 m przed auto tylko, ewidentnie jest ustawione za nisko. Z tego co wiem to nie ma odrębnej regulacji dla świateł drogowych więc w czym może być problem?

Drugie pytanie: czy da się wyjąć soczewkę ksenonu tak by dostać się do odbłyśnika bez rozcinania obudowy czy rozklejania lampy?

Ostatnia edycja:
Znam przypadek, że pękł wkład lampy i światło drogowe "leżało". Nie ma osobnej regulacji świateł.

Nie zakładam nowego tematu natomiast mam taki problem. W mojej alfie mam ksenony które świecą dobrze. Natomiast jeśli chodzi o światła drogowe to prawe świeci dobrze a lewe świeci praktycznie 5 m przed auto tylko, ewidentnie jest ustawione za nisko. Z tego co wiem to nie ma odrębnej regulacji dla świateł drogowych więc w czym może być problem?

Drugie pytanie: czy da się wyjąć soczewkę ksenonu tak by dostać się do odbłyśnika bez rozcinania obudowy czy rozklejania lampy?

Tak da się wyjąc soczewkę ksenonu bez rozcinania lampy.

Znam przypadek, że pękł wkład lampy i światło drogowe "leżało". Nie ma osobnej regulacji świateł.
U mnie coś takiego "leży" Samo wypadło czy podarunek od poprzedniego właściciela? Co z tym zrobić?
35.jpg

Jak sam się nie czujesz na siłach to lepiej oddaj komuś niech zregeneruje/naprawi.
Żeby się dostać do tego elementu, trzeba rozkleić klosz

Amortyzatory
Powrót