[159] Jak sprawdzić datę mapy Blue & Me nav

smiglon

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 SW
Czy wie ktoś jak sprawdzić datę map do Blue & Me nav ? Chodzi o to że ostatnie jakie wychodziły do tego systemu miały wagę 48M i były do 2010r, natomiast zdobyłem mapę o wadze 58,8M i niby jest to okres 2009-11-14. Mapa jest podłączona i wszystko działa...
Podane informacje są do mapy POLSKI...

Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi...

Ostatnia edycja:
Mapa, którą ja posiadam ma rozmiar dokładnie 50.368.665 bajtów (48,03 MiB) i zawiera wewnątrz string "2007Q2\cluster\Q207_G012C053P032_B285.25", co zapewne mówi wiele o wersji oraz wyraźnie sugeruje datowanie na drugi kwartał 2007. Jeśli możesz, to podeślij swoją, sprawdzę co w niej jest zaszyte. Masz tylko PL czy całość EU?

Jak na razie mam PL bo reszta nie była mi potrzebna...
Podaj na priv swojego maila...
A tak na przyszłość, jak dostajesz sie do środka pliku ? jakiego programu używasz ?

Poszło PW.
Ja używam linuksa, treść można wypuścić na ekran na choćby komendą less, ewentualnie filtrując by pozbyć się znaków spoza ascii jeśli komuś przeszkadzają, ale też nie koniecznie..

Jak na razie mam PL bo reszta nie była mi potrzebna...
Podaj na priv swojego maila...
A tak na przyszłość, jak dostajesz sie do środka pliku ? jakiego programu używasz ?

Możesz gdzieś to wystawić, też bym chętnie przytulił taką mapę.

Tak tylko gwoli formalności, bo już pisałem na PW, że jest to mapa 2009 Q2.

no tak wynikało z opisu skąd mam... Natomiast o dziwo jak sprawdziłem to są tam ulice, które pojawiły się dopiero w 2011 r... no ale ok :) dzięki

Amortyzatory
Powrót