Witam wszystkichjestem posiadaczem pięknej 9 i do tej pory czytałem głównie forum korzystając z waszej zapisanej wiedzy , ale że nigdzie nie znalazłem takiego przypadku jak mój postanowiłem załolżyc nowy temat. Do rzeczy
Mam problem z nie wysprzęgleniem sprzęgła ale nietypowo
- po dłuższym postoju biegi wchodzą bardzo płynie , po jezdzie w korkach bardzo ciężko zaczyna wchodzic 1 i wsteczny dzisiaj przy tem 30 musiałem zgasic silnik żeby wbic wsteczny , przy jezdzie tylo w trasie problemu niema przy niższych tem zdecydowanie lepiej wpina sie biegi
-pedał bardzo nisko bierze 2 cm od podłogi niema możliwości jazdy na pół sprzęgle
-przy pchnięciu lewarka na 1,2,3 bez wciśniętego sprzęgłą zaczyna się toczyc , to samo na 1 z wciśniętym ,
-brak wycieków , podpompowanie pedału nic nie daje, nie zgrzyta żaden bieg , dwumas nie trzęsie tarcza jest gruba docisk wygląda dobrze według mechanika który wkładał skrzynie po regeneracji , przed regeneracją było tak samo
-sprzęgło kilkukrotnie odpowietrzane metodą jak przy hamulcach
-pedał chodzi płynnie i raczej lekko choc przy dłuższym trzymaniu nogi na nim czuc go w nodze
Chyba niczego nie pominąłem co myślicie ????