• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Klepanie wtrysku

Czyli, tak jak napisałem. Ich wartości nic nie znaczą.
Wiem po swoim przypadku. Korekty były jakieś tam. Wymieniłem 4 końcówki i teraz są jakieś tam ale inne. Nie ma to kompletnie sensu i znaczenia co pokazują i co pokazywały. Nigdy nie wskazywały na usterkę jednego z rozpylaczy. Dlatego nie ma co się nimi sugerować.
Nie zamierzam się kłócić. Ktoś chce niech sobie na nie patrzy jak w szklaną kulę, jeśli go to uspokaja, bawi i cieszy ;)

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Sam zresztą tez to przechodziłem na początku przygody ze 159 2.4. Wtrysk mi klepał jak by dwumas się kończył, tylko że mam automat. Korekty na Mes'ie idealne, po wyjęciu wtrysków 4 z pięciu śmietnik totalny nie do uratowania.
Jakie macie doświadczenia w kwestji wyciąganie wtrysków z 1,9 . Bo wszęcie piszą że w CDTI to prawie napewno będą jaja a to niby podobne .
pozdro

Jak wyciągałem swoje do regeneracji to poszły bez problemu, nawet nie trzeba było za mocno podważać. Nie wiem jak inni z forum, ale u znajomych też wyszły gładko.

Bywa różnie. U mnie pewnego razu podkładka wtryskiwacza została w gnieździe i nie obyło się bez walki. Dużo zależy czy ktoś już te wtrysku wcześniej demontował.

no właśnie mam 260k i nigdy nie wyjmowane , podkładka to jeszcze spoko ...

Amortyzatory
Powrót