Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
  1. #11
    Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Dołączył
    04 2013
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009
    Postów
    1,318

    Domyślnie

    Cytat Napisał Black Wolf Zobacz post
    ja wymieniałem po 30kkm i nie dolałem nawet setki więc to nie jest normalne, sprawdź jeszcze soft może ktoś gdzies popełnił błąd i taki tego efekt tego braku mocy z dołu
    Każdy silnik spalinowy musi zużywać olej. Nie ma takiej możliwości żeby było inaczej.


    › Więcej...: Brak mocy, strasznie kopci, usunięty EGR, DPF, Klapy wirowe.

  2. #12
    Użytkownik Romeo Avatar Black Wolf
    Dołączył
    11 2015
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    Była 159 był c5 jest mondeo 2.5 v6
    Postów
    583

    Domyślnie

    Cytat Napisał kowal78 Zobacz post
    Każdy silnik spalinowy musi zużywać olej. Nie ma takiej możliwości żeby było inaczej.
    dokładnie tak jest jak piszesz. pamiętam jak kiedys omega 2.0 16v brała mi ponad litr na 500km



    Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu

  3. #13
    Użytkownik Rowerzysta Avatar pirat159
    Dołączył
    04 2016
    Mieszka w
    Finlandia
    Auto
    Alfa Romeo SW 2.4 JTDm q-troniq
    Postów
    306

    Domyślnie

    Jakie rozwiązanie tej zagadki? Bo mam dokładnie to samo.

  4. #14
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    159 V6 '06
    Postów
    12,147

    Domyślnie

    Pewnie ścięło klin na kole pasowym rozrządu.

  5. #15
    Użytkownik Świeżak Avatar megalanca
    Dołączył
    02 2011
    Mieszka w
    Mikołów
    Auto
    Alfa romeo 147 1.9JTD,147 1.6TS i 159 2,4 TI SW
    Postów
    226

    Domyślnie

    Cytat Napisał magil Zobacz post
    Pewnie ścięło klin na kole pasowym rozrządu.
    Wtedy wywaliłby błąd synchronizacji,a wałki na zębatkach nie mogły się przestawić z tego co wiem są montowane bez klina.

  6. #16
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    159 V6 '06
    Postów
    12,147

    Domyślnie

    Cytat Napisał megalanca Zobacz post
    Wtedy wywaliłby błąd synchronizacji,a wałki na zębatkach nie mogły się przestawić z tego co wiem są montowane bez klina.
    Z tym błędem to nie ma reguły.

Podobne wątki

  1. [159] Brak mocy, kopci... 2.4 JTDM
    Utworzone przez wujek_stunt w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 30-07-2018, 20:51
  2. [159] Brak mocy, strasznie kopci...
    Utworzone przez raper195d w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 64
    Ostatni post / autor: 04-11-2015, 14:25
  3. Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 11-09-2015, 11:26
  4. JTD - brak mocy i kopci ;-(
    Utworzone przez dragon7 w dziale 156
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 26-09-2011, 08:08
  5. [146] Brak mocy, kopci.
    Utworzone przez Wojtas w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 08-12-2010, 15:59

usuniety egr brak mocy

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce