[159] Nakładka Słupka Drzwi

Saimonse

Nowy
Auto
AR 159 1.9 JTDm 16 V 2007 Q-T | eks : AR 147 16 V TS 88 kW 2006
Szukam i szukam tej części i nigdzie nie mogę znaleźć. Ona jest wymienialna ? Wiem, że na przód i tył można znaleźć bez problemu taką nakładkę ale takiej, która jest przy szybie bagażnikowej nie mogę namierzyć nigdzie. Załączam zdjęcie z zaznaczonym elementem.

alfa.jpg

od 15.03.2007r nakładka wycofana ale jest dostępna z szybą (nową i zmodernizowaną i nie jest już malowana proszkowo)
Jeżeli byś ją ściągnął i odczytał numer z niej to powiem więcej.

od 15.03.2007r nakładka wycofana ale jest dostępna z szybą (nową i zmodernizowaną i nie jest już malowana proszkowo)
Jeżeli byś ją ściągnął i odczytał numer z niej to powiem więcej.

No właśnie już mi kilku sprzedawców napisało, że ten element jest dostępny tylko z szybką.
Czyli mimo wszystko mogę to ściągnąć bez większego kłopotu i wymienić - tak jak te nakładki z przodu ?

Ostatnia edycja:
[MENTION=25390]Saimonse[/MENTION] w jaki sposób zdemontowałeś te nakładki co są między przednimi a tylnymi drzwiami?

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

@Saimonse w jaki sposób zdemontowałeś te nakładki co są między przednimi a tylnymi drzwiami?

Wymiana jednej zajmuje dosłownie kilka minut. Ściągasz uszczelki wokół nakładek. Odkręcasz je (kilka śrub) i wysuwasz : )
Trzeba tylko później precyzyjnie naciągnąć z powrotem uszczelki.

A jeśli chodzi o część, która mnie interesuje to w grę wchodzi tylko opcja wymiany całego okienka. Szybka jest zintegrowana z nakładką.

Z jakiego powodu chcesz ją wymienić? Próbowałeś malować?

z przodu sobie poradziłem ale z tylnymi jest problem bo jedna śrubke zasłania szyba bo nie opuszcza się do samego dołu. Jak sobie z tym poradziles?

Amortyzatory
Powrót