[159] problem z odpalaniem auta

babel75

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159
witam mam problem z odpalaniem auta,a mianowicie rano probuje je odpalic i zaczyna sie mulenie... przygasaja kontrolki a pozniej zaskakuje i pokazuje blad np abs-u lub immobilajsera. Ztym ze nie dzieje sie to za kazdym razem, innym razem jak wloze kluczyk i za szybko chce odpalic znow to samo lub wogole nie kreci tylko cyka kilka razy i nic. jak jade w trase i gdzies stane to tez zaczyna cykac ale nie odpala ,musze poczekac pare minut wlozyc ponownie kluczyk i wtedy zaskoczy.prosze o pomoc pozdrawiam

Ile lat ma Twój akumulator? Jeżeli kontrolki przygasają to ewidentnie spada znacząco napięcie.

Albo akumulator pada albo rozrusznik się zawiesza albo problem z masą.

witam w czwartek jade do auto-elektryka dam znac co bylo.pozdrawiam

A jak by wszystko inne zawiodło (akumulator sprawny, rozrusznik sprawny) to poczytaj ten post.

witam mam problem z odpalaniem auta,a mianowicie rano probuje je odpalic i zaczyna sie mulenie... przygasaja kontrolki a pozniej zaskakuje i pokazuje blad np abs-u lub immobilajsera. Ztym ze nie dzieje sie to za kazdym razem, innym razem jak wloze kluczyk i za szybko chce odpalic znow to samo lub wogole nie kreci tylko cyka kilka razy i nic. jak jade w trase i gdzies stane to tez zaczyna cykac ale nie odpala ,musze poczekac pare minut wlozyc ponownie kluczyk i wtedy zaskoczy.prosze o pomoc pozdrawiam

Według mnie to zacznij od oczyszczenia klem i sprawdzenia sprawności akumulatora.

Witam, podepnę się pod temat . Mam pewien problem, który nurtuje mnie już od jakiegoś czasu. Alfa od rana po postoju na parkingu odpala bez problemu. Gdy przejadę parę km i ją zgaszę, przy ponownym odpaleniu (za chwilę) pojawia się problem , kręci, kręci , przeważnie wywala błąd dpf lub hillholder ale odpala. Akumulator jest nowy. Co może być przyczyną ? Zdarza się to również przy wyższych temperaturach w lato, że od rana od razu ma takie problemy z odpalaniem.

Amortyzatory
Powrót