[159] Plastikowy króciec od powrotu plynu chłodzącego do zbiorniczka

Lucas83

Nowy
Auto
Nissan Murano Z 51 3.5L V6
Panowie,

Powiedzcie proszę, czy plastikowy króciec( w który wchodzi wężyk) obok 1wszej świecy żarowej jest wymienny? Jeśli tak to w jaki sposób? Jest pęknięty i rosi płynem...a dojście do niego by skleić na aucie bardzo trudne...

AR159 1.9 jtdm 150CV

Wysłane z Nokii 3310

Przechwytywanie.PNG

P.S Zdjęcie nie jest moją własnością

Ostatnia edycja:
Nikt nic nie wie:-( ?

Wysłane z Nokii 3310

Zdjęcie jest tak duże, że wszystko widać ! :edziahaha:

Domyślam się tylko, że chodzi i połączenie powrotu z kolektora - taki wystający miedziany króciec? Bo plastikowych tam nie ma.

46823852

Foto:1886746.jpg

Tak, chodzi o powrót do zbiornika płynu chłodniczego, ale króciec jest plastikowy,z osadzoną mosieżną końcówką (u mnie ona wypada)....i ni cholery nie wiem , czy i jak mogę go wyjąć do naprawy.

Wysłane z Nokii 3310

50.jpg

Słabo widać, ale w ten króciec wchodzi przewód z cybantem.

Wysłane z Nokii 3310

Ale to co pokazujesz to jest to co ja dałem. Jest to wkręcany mosiężny element w kolektor. To nie jest od zbiorniczka wyrównawczego.

Wiem co mam, [emoji6]
U mnie to plastikowy element o postawie prostokąta.Nie wygląda na wykręcany.Od niego przewód gumowy przechodzi w rurkę metalową i znów gumowy trafiający do zbiornika z paraflu u góry.Gdyby był taki jak u Ciebie byłoby łatwiej.
Silnik z 11.2006 1.9 150CV

Ostatnia edycja:
a to już wiem, z tym elementem jest problem. W ASO jest on z nr takim co ten miedziany jest plastikowy i wkłada się go między kolektor a głowicę.

Jak mogę go wyjąć celem naprawy.?

Wysłane z Nokii 3310

Tylko demontaż kolektora.

Wysłane z mojego SM-A500FU

Ok...czyli kleję bo nieszczelność jest znikoma.Epoxydem

Wysłane z Nokii 3310

Dziękuję Ci za info

Wysłane z Nokii 3310

Amortyzatory
Powrót