Witam! Którędy przeprowadzić kable od czujników przednich (nieoryginalnych). Przeczytałem, że gdzieś na wysokości ogranicznika drzwi ale nic takiego nie znalazłem.
Proszę o pomoc!
Witam! Którędy przeprowadzić kable od czujników przednich (nieoryginalnych). Przeczytałem, że gdzieś na wysokości ogranicznika drzwi ale nic takiego nie znalazłem.
Proszę o pomoc!
Masz na myśli parkowania? Ja prowadziłem przez przepust gumowy w podszybiu od strony pasażera - wywierciłem 2 otwory wiertłem ok 6-7mm (nie pamietam, w każdym razie tak żeby kabel fajnie w miare ciasno przeszedł), jeden otwór był dla PDC, drugi dla wiązki od xenonów i sterowanie spryskiwaczem reflektorów. Sam kabel obsmarowałem (powiedzmy ostatnie 10cm) silikonem zanim go całkiem przeciągnąłem, tak że silikon wszedł mi do tych otworów, a potem wszystko z góry dodatkowo jeszcze silikonem zabezpieczyłem. Tylko trzeba uważać żeby nie przewiercić przy okazji oryginalnych kabli, bo wtedy będzie jazda (jest wystarczająco miejsca, ja wierciłem z dala od kabli). Sam przepust sobie odkręciłem, potem na wszelki wypadek montowałem na silikonie. Silikon pewnie lepiej jak jest ten bardziej neutralny (bez kwasu octowego czy jakos tak?)
.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 27-12-2016 o 16:59
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dzięki za odpowiedź. Poradziłem sobie bez wiercenia![]()
Jak to zrobiłeś?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Nie mogę jeszcze wstawiać zdjęć na forum.
Napisze tylko, ze plastik spod szyby był odkręcony i kable wyszło pod kierownicą, dokładnie nie wiem w którym miejscu bo podczas pisania tego postu mój kolega sobie z tym poradził i mnie przy tym nie było. Jak będę mógł to wstawię wszystkie zdjęcia
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk