• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Dziwny dźwięk

Robssonik

Nowy
Auto
Alfa romeo 1.9 Jtdm, 120 KM, 8v
Witam. Nie wiem czy to ja czegoś nie wiem czy Bella tak ma. Wszystko w niej działa prawidłowo (tak mi się wydaje)ale gdy jadę juz na czwórce i zmieniam bieg na piąty (musze tu zaznaczyć że zaczyna się to na piątym biegu) słychać,da się odczuć taki głuchy dźwięk jakby się coś rozzszczelnialo,słychać taki powiew powietrza na niższych biegach tego nie odczułem ani nie zauważyłem. Niby nic strasznego auto jedzie normalnie nie szarpie,przyśpiesza prawidłowo, ale jest zauważalny taki dziwny podmuch ''rozszczelnienie'' nie wiem jak to określić nawet. Co o tym sądzicie? A może diesle tak mają?

Wskazówka od doładowania rośnie w górę, opada i znów rośnie w tym momencie ?

Udało się w końcu komuś ustalić przyczynę takiego zachowania ciśnienia? Przerabiałem kiedyś ten temat i za cholerę nie mogłem dojść co jej dolega.

Dziura w wężu od doładowania? Kolega miał tak w Audi A3 1.8T poprostu nieszczelny układ doładowania.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Jesli sa wahania ciśnienia o których pisano wyzej to niestety to nie to temat omawiany na forum wiele razy i tak naprawdę nie ma pewnego 100% rozwiązania.

Udało się w końcu komuś ustalić przyczynę takiego zachowania ciśnienia? Przerabiałem kiedyś ten temat i za cholerę nie mogłem dojść co jej dolega.
Też coś takiego miałem. Ale nie odczuwałem w trakcie jazdy żadnych negatywnych skutków takiego zachowania wskazówki. I wiele działań wykonałem, nic nie przyniosło rezultatu. TTTM ?

Mam prawdopodobnie to samo, dziwny dzwięk przy wyższych biegach, ale auto nie na najwyższych obrotach, tak spokojnie.
Rura od intercoolera jeśli chodzilo o nią to jak jest dziura w niej to jest delikatny gwizd przy przyśpieszaniu od 0, miałem to i rura wymieniona. Choć właśnie pisząc to zastanawiam się nad tym "gluchym dzwiękiem" czy on nadal występuje

Amortyzatory
Powrót